TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - 20 Ekim Perşembe

HÜRRİYET: Tatar aşireti üyesi öldürüldü

 

Ünlü Tatar Aşireti’ne mensup işadamı Mahfuz Tatar (33), Ankara, Çankaya’da bir eğlence mekânında gitti. İddiaya göre, güvenlikçilerin Tatar’ı mekana almaması üzerine tartışma çıktı. Ardından Tatar, aynı bölgedeki başka bir mekâna geçti. Tatar, mekânın önünde arkadaşlarıyla sohbet ederken yaklaşan 2 kişi Tatar’a ateş açtı.

 

Saniye saniye güvenlik kameralarına da yansıyan olayda Tatar, yere yığılıp hayatını kaybederken, saldırganlar kaçtı. Tatar’ı öldürenlerin ilk gittiği mekanda tartıştığı Muhamet Kaplan ve Semih Arslan olduğunu belirlendi.

 

HABERTÜRK: O gece Akıncı Üssü’nde miydi?

 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayan darbeci pilot, Adil Öksüz'ün darbeyi yönettiğini söylediABD, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in geçici tutuklanarak iadesi için yapılan başvuruyla ilgili Adalet Bakanlığı’na bir yazı gönderdi.

 

Yazıda, Gülen’den aldığı darbe talimatını Türkiye’ye getiren FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde bulunduğuna dair delil olup olmadığı soruldu.

 

YENİŞAFAK: Peşmerge'den Başika hamlesi

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un Başika kasabasını ele geçirmek için saldırıya geçti.

 

Peşmerge güçleri, ağır silahlarlarla DEAŞ'ın elindeki Başika kasabasını geri almak için üç koldan harekete geçti.Operasyonun başladığı bölgedeki peşmerge komutanları hareketin amacının Başika'da kontrolü sağlayıp, daha sonra kuzeyde çoğunlukta Hristiyanların yaşadığı Tılkef ilçesini kurtarmak olduğunu kaydetti

 

SABAH: Türkiye’siz Musul olmaz

 

Ninova Bekçileri Komutanı ve eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, Musul halkının Türkiye'yi yanında görmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

 

"Musul alındıktan sonra yanımızda Türkiye'yi görmek istiyoruz. Biz Türkiye'nin adaletine güveniyoruz. Operasyon sırasında da Türkiye'nin hem hava hem de kara desteğine ihtiyacımız var. Musul'da kontrolü Ninova Bekçileri ve Irak polisi sağlayacak. Mehzep savaşına izin vermeyeceğiz."

 

TÜRKİYE: Yeni DAEŞ: Haşdi Şabi

 

Irak’ta Musul’u DAEŞ’ten kurtarma operasyonu ile birlikte yeniden gündeme gelen Haşdi Şâbi yani “Halk Hareketi Güçleri”, başta Musul’daki Sünni gruplar olmak üzere Irak genelinde yeni bir katliamın habercisi olarak karşımızda duruyor. Şii milislerden oluşan ve mezhepçi politikası sebebiyle eleştirilen grup, Kuzey Irak’ta demografiyi bozma yönündeki girişimleriyle de dikkat çekiyor.