İYİ Parti'de kurultay günü; MHP ve HDP davet edilmedi

Haber Merkezi - İYİ Parti Ankara'da 2. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştiriyor. Kurultayda yapılan oylamada Meral Akşener yeniden partinin genel başkanı seçildi.

İYİ Parti, bugün 2’inci Olağan Kurultayı'nı Ankara ANFA Altınpark'ta yapıyor. "Millet Bizi Çağırıyor" sloganıyla gerçekleştirilen kurultayda, İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener'in delegeleri selamlamasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu.

Kurultay, Divan Başkanlığı'na seçilen Kalkınma Politikaları Başkan İsmail Tatlıoğlu ve Genel Sekreter Uğur Poyraz'ın konuşmasının ardından çalışmalarına başladı.

Kurultayda konuşan Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin “Kapatılsın” çağrısı yaptığı Türk Tabipleri Birliği'ne de destek verdi, "Kendine, sözüm ona milliyetçi diyenlerin hor gördüğü, Atamın bize emaneti, cefakar Türk tabiplerine selam olsun..." dedi. 

Ekonomi yönetimini eleştiren Akşener, "Bugün milli gelirimiz, 2010 senesiyle aynı. Gelirimiz artmadı ama, giderlerimiz katlanarak arttı. İktidara geldiklerinde otomobil alınabilen parayla, bugün ancak 3 tane yeni model telefon alınabiliyor. O paraya bugün bilgisayar satılıyor, bilgisayar. Geçen sene 24 lira olan bir ürünün fiyatı, bugün 36 lira olmuş. Sorsan enflasyon yüzde 14. Kendilerini kandırıyorlar, bizi de kandırabileceklerini sanıyorlar. Oysa Partili Damat Ekonomisi’nin gerçekleri çok başka” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan' a seslenen Akşener, sözlerine şunları ekledi:

"Her zorluğu omuz omuza vererek aşmış koca bir milleti birbirine düşman hale getirdiler. Tasada ve sevinçte kucaklaşmayı bilen koca yürekli bir milleti ortadan ikiye böldüler. Her üç gencimizden biri işsiz. Sen hala 2023'ten 2053'ten 2071'den bahsediyorsun. 1071 Türk gençliğine vatan verdi. 1453 Türk gençliğine peygamber efendimizin müjdelediği İstanbul'u verdi. 1923 Türk gençliğine Türkiye Cumhuriyetini verdi. Atatürk, 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' diyerek Türk gençliğine özgüven ve umut verdi. Peki sen gençlerimize ne verdin Sayın Erdoğan?. İşsizlik verdin, umutsuzluk verdin, bunalım verdin.

İYİ Parti Genel Başkanlığına Meral Akşener yeniden seçildi

Meral Akşener, İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultay'ında oy kullanan delegenin tamamının oyunu aldı.

İYİ Parti kurultayında genel başkanlık için oy verme işlemi saat 13.30'da tamamlandı.

Oyların tasnifi ve sayılmasının ardından İlçe Seçim Kurulu yetkilisi sonuçları açıkladı.

Buna göre, seçime tek aday olarak katılan Akşener, oy kullanan 1289 delegeden 1289'unun oyunu alarak, yeniden genel başkan seçildi.

HDP ve MHP davet edilmedi

Cumhuriyet'in haberine göre; salgın nedeniyle seyircisiz yapılan kurultayda tek aday olan Genel Başkan Meral Akşener "çarşaf" liste ile delegelerin karşısına çıkacak ancak delegelere liste içinde 100 kişilik bir "anahtar liste" sunulacak.

Kurultayda asıl rekabet ise partinin 50 kişilik genel idare kurulu (GİK) ve 11 kişilik merkez disiplin kuruluna (MDK) üyeliklerde yaşanacak. Oy kullanma işlemleri sırasında 40'tan fazla sandık ve 150 kabin kurulacak.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile yerel seçimlere CHP ile Millet İttifakı çatısı altında giren İYİ Parti, seçimler sonrasında "HDP ile örtülü şekilde yakınlaşıldığı" iddialarının önünü almak için, kurultayda HDP'ye davette bulunmadı.

Akşener'in imzasıyla MHP ve HDP dışındaki siyasi partilere gönderilen mektupta da "kurultaya davetin salgın nedeniyle yapılamadığı" anlatıldı. Ancak bu mektup, MHP ve HDP'ye gönderilmedi.

Parti yönetiminin bu kararla üstü kapalı "bundan sonra, Millet İttifakı içinde HDP'yle anılmak istemediği" mesajını CHP'ye de verdiği ileri sürülüyor.