Feridun Sinirlioğlu: Diktatör çözümün parçası olamaz

20-09-2015
Rûdaw
Etiketler Türkiye Feridun Sinirlioğlu ABD John Kerry Esad
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin “Esad ilk günden ya da ilk aydan gitmek zorunda değil” sözleri üzerine Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, “Kendi halkına karşı savaş açmış bir diktatör, siyasi çözümün parçası olmaz” dedi.

 

İngiltere’de temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye krizine siyasi çözüm için Devlet Başkanı Beşar Esad'ın müzakere sürecinin ilk gününde gitmesine gerek olmadığını söylemişti.

 

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile dün ortak bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’ndan Kerry’nin açıklamalarına cevap gecikmedi.

 

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu,  “Suriye’deki krize çözüm aranırken Esed ile ortak olunabilir mi? Esed bu sorunun temel sebebidir” dedi.

 

“Kendi halkına karşı savaş açmış olan zalim bir diktatör herhangi bir şekilde siyasi çözümün parçası olmaz” diyen Feridun Sinirlioğlu, “Esed hakkındaki hükmü Suriye halkı vermiştir. Suriye halkının Esad’ı affetmesi gerçekçi bir beklenti hiçbir şekilde olamaz” ifadelerini kullandı. (Ajanslar) 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli