Hakkari'de görevli asker bıçaklanarak öldürüldü: 3 tutuklama

20-08-2024
Etiketler Hakkari Asker Denizli Denizli Barosu
A+ A-

Haber Merkezi - Hakkari’de görev yapan ve Denizli’ye ailesini ziyarete giden sözleşmeli piyade onbaşı uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

İHA'nın haberine göre; Hakkari Derecik'te (Rûbarok) görev yapan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Muhammet Yazır, Denizli’ye ailesini ziyarete gitti. 3 yıllık asker olan Muhammet Yazır (27), geçtiğimiz Cumartesi gecesi 5 arkadaşıyla Pamukkale'de bulunan bir eğlence mekanına gitti.

Bıçaklayıp kaçtı

Mekan çıkışında Muhammet Yazır ile arkadaşları arasında iddiaya göre belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Samet A., yanındaki bıçakla Muhammet Yazır’ı her iki kalça bölgesinden bıçaklayarak, arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden kaçtı.

Kurtarılamadı

Hastaneye kaldırılan Muhammet Yazır, hayatını kaybetti. Yazır’ın ölümüyle ilgili olarak gözaltına alınan 5 şüpheli, sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi.

İtiraf etti

Yazır’ı bıçaklayarak kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Samet A., Halil Basri C. ve Enes B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken; diğer şüpheliler U.T. ve T.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, Yazır’ın cenazesi, düzenlenen askeri törenle Bozburun Mahalle Mezarlığında toprağa verildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli