Mardin’de 1 ay, İzmir’de 10 günlük eylem yasağı

20-08-2019
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Mardin Van İzmir Kayyum
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atanmasının ardından Mardin'de eylem ve etkinlikler 30 gün süreyle yasaklandı. İzmir’de de 10 gün boyunca basın açıklaması ve eylemlerin yasaklandığını duyuruldu.

 

Mardin Valiliği, kent merkezi ve ilçelerinde toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma ve çadır kurma gibi çeşitli etkinliklerin yapılmasını 19 Ağustos 2019 itibariyle 30 gün süreyle yasakladı.

 

Valilikten yapılan açıklamada, Mardin Diyarbakır ve Van’da belediye başkanlarının görevden alınmasına tepki göstermek amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nin koordinesinde, 20 Ağustos Salı günü saat 11.00’da her üç kentte halka toplanma çağrısı yapıldığına vurgu yapıldı.

 

Açıklamada, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamı dışında kalan kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında ve kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantı, tören, karşılama, uğurlama gibi resmi nitelikteki etkinlikler hariç olmak üzere, ilimiz sınırları içerisinde her türlü kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, kurum ve kuruluşun kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsil, gösteri ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikler ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı, broşür ve benzeri dağıtılması, afiş, pankart asılması gibi etkinliklerin 19 Ağustos 2019 tarihinden itibaren 30 gün süre ile Mardin il merkezimiz ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde yasaklanmıştır” denildi.

 

İzmir’de 10 günlük yasak

 

Öte yandan İzmir Valiliği de kayyum atamalarını protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyenlere valilik eylem yasağı getirdi.

 

İzmir Valiliği, ilde 10 gün boyunca her türlü eylemin yasaklandığını duyurdu.

 

Valiliğin açıklaması şöyle:

 

“Farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının önlenmesi, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, cumhuriyetin nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi ve müessif olayların yaşanmaması amacıyla; ilimiz genelinde açık alanda gerçekleşebilecek yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stand açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto vb. eylem ve etkinliklerin 5442 sayılı İl İdaresi kanunun 11/ C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi gereğince belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem ve etkinlikler İzmir İl Sınırları içerisinde il merkezi, ilçeler ve jandarma sorumluluk bölgeleri dahil, 19 Ağustos itibariyle 10 gün süreyle yasaklanmıştır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli