Dicle Üniversitesi Rektörü gözaltına alındı (YENİLENDİ)

20-07-2016
Rûdaw
Etiketler YÖK Rektör Açığa Alınma
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Darbe grişiminin ardından görevden alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

 

YÖK tarafından, "Yürütülen bazı soruşturmaların selameti " gerekçesiyle açığa alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, rektörlük makamında gözaltına alındı.

 

Saraç, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldükten sonra polis, rektörlük binasında arama başlatarak bazı belge ve dokümanlara el koydu.

 

4 rektör açığa alındı

 

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından “Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova” üniversitelerinin rektörlerini açığa aldı

 

Karara gerekçe olarak, "Yürütülen bazı soruşturmaların selametini" gösterildi.

 

Kurumdan yapılan açıklamada ayrıca dün istifaları istenen bin 176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitelerinde görevli toplam bin 577 dekanın da istifa ettiği bildirildi.

 

YÖK ayrıca tüm üniversitelere Fettullah Gülen Cemaati ile bağlantılı olduğu düşünülen akademik ve idari personel hakkında işlem yapılması için 5 Ağustos'a dek süre verdi.

 

YÖK ayrıca ikinci bir talimata kadar, Türkiye genelinde akademisyenlerin bilimsel çalışmalar için yurtdışına gönderilmelerini yasakladı.

 

Türkiye'deki bütün üniversitelere bildirilen karar, rektörleri de kapsıyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli