Hüda Kaya: HDP yok sayılıyor

20-06-2018
Rûdaw
Hüda Kaya
Hüda Kaya
Etiketler HDP Hüda Kaya TürkiyeSeçimleri
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, “İktidar partisi saat başı tüm kanallarda canlı miting yapıyor, HDP ise yok sayılıyor” dedi.

 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, muhalefet üzerindeki basın sansürünü Rûdaw'a değerlendirdi.

 

Hüda Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Türkiye’de yaşanan politik süreci, muhalefetin başına gelenleri, HDP’ye yapılan saldırıları, linçleri sizler de yakından takip ediyor ve biliyorsunuz. 7 Haziran seçim sürecinde ulusal kanallardan en azından bazılarına çıkabiliyorduk.

 

Sözümüzü söyleyebiliyorduk. Ancak daha sonra iktidar partisi kendi vekillerini bizimle aynı programda karşı karşıya getirmeme kararı alarak, böyle bir yalnızlarştırma sürecine girdiler. Ancak biz sözümüzü söylemeye devam ediyorduk.

 

Kaya, “İktidar partisi, sansürle, yasakla muhalefetin sesini tamamen kesmeye yönelik uygulamalara gitti. Yüzlerce internet sitesi kapatıldı. Radyo ve televizyonlar kapatıldı. Çok büyük bir sansürle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

 

HDP’li Kaya, “İçinde bulunduğumuz seçim süreci, hiçbir şekilde insani olmayan bir kampanya içerisinde yürütülüyor. Medyadaki sansür nedeniyle sesimizi yeterince duyuramıyoruz. Ancak iktidar partisi saat başı tüm kanallarda canlı miting yapıyor, HDP ise yok sayılıyor” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli