Diyarbakır-Sur Belediyesi için müfettiş görevlendirilmişti: Soruşturma açıldı

20-04-2024
Etiketler Müfettiş Sur Belediyesi Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sur Belediyesi için müfettiş görevlendirildiğini belirtti. 

DEM Parti'nin aldığı belediyede ilk girişe ilişkin bir videonun sosyal medyada dolaşıma sokulması üzerine Yerlikaya konuya dair X üzerinden açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir."

Bakan Tunç’tan açıklama: Soruşturma açıldı

Öte yandan konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, DEM Parti yöneticileri tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarfedilmesi nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan, huzur ortamını bozmaya çalışan hiçbir olumsuz girişime asla müsaade edilmeyecektir."

Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine de müfettiş görevlendirildi

Yerlikaya, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına” ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi’nin açılışında da “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerini görevlendirdiğini açıklamıştı.

DEM Parti: Beyhude çabalar

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" dedi.

Doğan “Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımızın açıklamalarına rağmen bu asılsız iddialara inanmaya can atanlar olduğunu biliyoruz. Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz. Aynı kaynakları/olanakları kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber etmeyi düşünür müsünüz” diye sormuştu. 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli