Muş'ta iki kız çocuğunun asılı bulunmuştu: Ses kayıtları ortaya çıktı

20-01-2024
Etiketler Muş Varto Öğrenci İntihar
A+ A-

Haber Merkezi - Muş’un Varto ilçesinde, 14 yaşındaki iki kız çocuğunun sınav ve gelecek kaygıları nedeniyle yaşamlarına son verdiği ve bıraktıkları sesli mesajda “Okuldan bıktık, öğretmenlerden bıktık” dedikleri ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların ölümüyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Muş’un Varto ilçesinde her ikisi de 14 yaşında olan Atatürk Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri P.A. ve Z.T, önceki gün P.A’nın babası Cemal A’nın kendilerine ait müstakil evinde yaşamına son vermiş halde bulundu.

Biri Varto’da, diğeri Karlıova’da toprağa verildi

P.A. ve Z.T.'nin cansız bedenleri, savcı ve polisin incelemesinin ardından önce Varto Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı, buradan da otopsi için Muş Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Otopsi işlemlerinin ardından kızların cenazeleri, aileleri tarafından teslim alındı. P.A., Varto Cemevi’nde yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Z.T.'nin cenazesi ise Bingöl'ün Karlıova ilçesi Bağlıisa (Baxlu) köyüne götürülerek toprağa verildi.

Çocuklar yaşamlarına son vermeden önce sesli mesaj bırakmış

Evrensel'den Elif Ekin Saltık'ın haberine göre, Liselere Geçiş Sistemi sınavına (LGS) hazırlanan çocuklar, sınav ve gelecek kaygıları sebebiyle yaşamlarına son verdi.

P.A’nın ailesinin yakını olan Çayan Dursun'un Evrensel'e verdiği bilgiye göre çocuklar yaşamlarına son vermeden önce sesli mesaj bırakmış.

Savcılıkta incelemede olan telefonda çocukların “Okuldan bıktık, öğretmenlerden bıktık. Allah LGS’nin de eğitim sisteminin de belasını versin” dediğini belirtildi.

Aynı ses kaydında çocukların, yaşamlarına son vermeyi düşündüklerini arkadaşlarıyla paylaştıkları belirtildi. Dursun, “Çocuklar karne alacaktı, muhtemelen notları da iyi değildi. Onun kaygısını da yaşamış olabilirler, savcının aileye açıklaması da bu yönde oldu, biz de oradaydık” diye konuştu.

P.A.’nın dayısı İnanç Işık da ailenin perişan bir halde olduğunu söyledi. Çocukların derslerden, okuldan, sistemden bıktıklarına dair mesaj bıraktıklarını yineleyerek “P.A. dershaneye devam ediyordu. İyi bir lise kazanmak istiyordu” dedi.

“Çok yalnız bıraktık”

Cemevinde gözyaşları içinde kızı için taziyeleri kabul eden P.A.’nın babası Cemal A., "Eşim ve ben çalışıyoruz. Bir oğlum yurt dışında, kızım küçük kardeşi ile evde kalıyordu. Canı sıkıldığı için dışarı çıkmasını söylüyordum ama çıkmıyordu. Biz onları çok yalnız bıraktık. Yüreğim yanıyor" dedi.

Bakanlık inceleme başlatıldığını duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ise çocukların ölümüyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Muş'un Varto ilçesinde 14 yaşındaki iki kız öğrencinin şüpheli ölümüne ilişkin haberlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından sosyal inceleme ivedilikle başlatılmıştır" denildi.

Adli soruşturmanın da sürdüğü aktarılan açıklamada, "Olayla ilgili adli makamlarca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, konu Bakanlığımız tarafından da yakından ve titizlikle takip edilmektedir. Bakanlığımızca ailelere yönelik psikososyal destek süreci de başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli