Motokurye Göçer'in öldüğü kazayla ilgili yeni görüntü ortaya çıktı

19-12-2023
Etiketler Motokurye Yunus Emre Göçer Somali Cumhurbaşkanı
A+ A-

Haber Merkezi -  Somali Cumhurbaşkanın aracının çarptığı motokury Göçer’in ölümüne neden olan kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde kaldırımda duran Göçer’e aracın çarptığı görülüyor.

Gazeteci Alican Uludağ  görüntüleri paylaşarak “Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, kurye Yunus Emre Göçer'e kasten mi çarptı?” şeklinde sordu.  Uludağ bu görüntüler ardından Somali Cumhurbaşkanının oğlunun ‘kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla müebbet alabileceğini yazdı.

Öte yandan Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'i öldürdüğü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tunç: Hepimiz Adli Tıp'ın raporunu bekliyoruz

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

"Kazayla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı. Ek rapor bekliyoruz. Ona göre savcılığımız kusur tespit edildiği takdirde iddianame hazırlanacaktır. Bizim vatandaşımızın hakkını korumak bizim için çok önemli. Biz de bakanlık olarak konunun takipçisiyiz. Hepimiz Adli Tıp'ın raporunu bekliyoruz.”

Uludağ: Bende kasten cinayet şüphesi doğurdu

Gazeteci Alican Uludağ ise X hesabından videoyu paylaşarak şunları dile getirdi:

“Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, kurye Yunus Emre Göçer'e kasten mi çarptı? Olaya ilişkin yeni görüntüler dikkat çekici.

Görüntülerde nedensiz sağa yanaşan ve panikle kaldırıma çıkmaya çalışan Göçer'e, sağ ikinci şeritten gelen ve önü de boş olan şüphelinin kullandığı araç bir anda en sağ şeride geçiyor ve düz gitmek yerine iyice kaldırama yanaşarak Göçer'in kullandığı motosiklete vuruyor. Çarpma anında aracın açısına dikkat edin. Sanki motosikleti hedef gibi seçmiş. Bu bende kasten cinayet şüphesi doğurdu.

Bu nedenle ikilinin geldiği yol boyunca olan kameralar mutlaka izlenmeli. Çünkü, öncesinde bir trafik tartışması olabilir ve şüpheli kasten vurmuş olabilir. Bu durumda soruşturma taksirle öldürme suçundan kasten öldürme (müebbet) suçuna dönüşür.”

Somali Cumhurbaşkanı Göçer’in eşini aradı

Dün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Fatih'te, oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'i telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Adli Tıp da Cumhurbaşkanı’nın oğlunu asli kusurlu buldu

Adli Tıp Kurumu motokurye Yunus Emre Göçer’in ağır yaralı olarak geldiği hastanede hayatını kaybettiği kazada Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’i asli derecede kusurlu buldu.

Bugün dava dosyasına giren 15 Aralık tarihli raporda Şeyh Mahmud’un asli derecede kusurlu olmasına gerekçe olarak takip mesafesini korumaması ve hızını yeterince düşürmemesi gösterildi.

Adli tıp raporunda 5 Aralık günü kaldırıldığı hastanede ölen 38 yaşındaki iki çocuk babası Yunus Emre Göçer’in ise tali kusurlu olduğu belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli