TÜRKİYE - Interpol tarafından aranan 3 suç örgütü lideri yakalandı

19-12-2023
Etiketler İnterpol Organize suç örgütü Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2'si İnterpol tarafından hakkında kırmızı bülten bulunan, 1'i difüzyon mesajı (acil yakalama mesajı) ile aranan 3 suç örgütü elebaşının yakalandığını bildirdi.

 Son zamanlarda Türkiye'de yakalanan uluslar arası çete liderlerine yenileri eklendi. 3 organize suç örgütü lideri Alanya ve İstanbul’da düzenlenen Kafes-21 operasyonlarıyla yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul ve Alanya'da yapılan Kafes-21 operasyonlarında  İnterpol tarafından Kırmızı Bülten'le aranan Thomas Josef Konrad ve Jinking Peng ile Acil Yakalama Mesajı ile aranan Daniel Alexander Muller'in yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, Tomas Josef Konrad'ın kırmızı bültenle arandığını, Polonya'da uyuşturucu ticareti yaptığını, Fas'tan İtalya ve İspanya'ya yüklü miktarlarda getirdikleri uyuşturucu maddeleri bu ülkelerden daha düşük miktarlarda diğer Avrupa ülkelerine sevk eden organize suç örgütünün elebaşı olduğunu kaydetti.

Kırmızı bültenle Çin'de "dolandırıcılık ve yasadışı örgüt faaliyetleri" suçundan aranan Jinking Peng'in İstanbul'un Fatih ilçesinde yakalandığını açıkladı.

“Difüzyon” mesajı ile aranan Daniel Alexander Muller'in de Almanya'da 1 ton kokainin ele geçirildiği operasyonun firari şüphelisi olarak arandığını ve İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde gözaltına alındığını duyurdu.

Yerlikaya, "Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle. Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız" ifadelerini paylaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli