DİYARBAKIR - Bütçelerine uygun ev bulamayan aile 35 gündür parkta yaşıyor

19-10-2023
Etiketler Kira artışı Diyarbakır Park Kayapınar Dicle Kent
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır Dicle Kentte 4 çocuklu aile bütçelerine uygun kiralık ev bulmadıkları için 35 gündür bir parkta yaşıyor.

Son dönemlerde ev kiralarındaki fahiş artış bir aileyi parkta yaşamaya mecbur etti.

Ev sahibinin kirayı artırmak için ‘ev hasarlı’ bahanesiyle evinden çıkardığı Oynar ailesi, bütçesine uygun bir ev bulamadığı için parkta yatıp kalkmaya başladı.  

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı’nın ulaştığı Diyarbakır’ın kalbi olarak kabul edilen merkez Kayapınar ilçesine bağlı Dicle Kent mahallesinde bir parkta yaşayan  4 çocuklu Oynar ailesinin aktardığına göre bütçelerine uygun ev bulamadıkları için parkta yaşıyorlar. 

En küçüğü bir buçuk yaşında olan 4 çocuğu ve eşi ile birlikte parkta yaşayan Hediye Oynar yaşananları şöyle anlattı:

“Ev sahibi bize ‘deprem nedeniyle ev hasarlı evden çıkın’ dedi. Meğer kirayı artırmak için bizi çıkarmış biz bunu bilmiyorduk. Daha sonra bir ev kiraladık 6 ay sonra oradan da atıldık. Şimdi buradayız.

35 gündür parkta yaşıyoruz. Eşyalarımızı geçici olarak bir bodruma yerleştirmiştik. Şimdi sahibi eşyalarınızı buradan çıkarın dedi. Bugün eşyalarımızı oradan çıkardık. Perişan haldeyiz. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Aç susuz kaldık mecburen eşyaların çoğunu satmak zorunda kaldık, bir çoğu kırıldı.”

Valiliğe başvurduklarını belirten Hediye Oynar, “Valilik bir ev bulun altı aylık kiranızı biz ödeyeceğiz dediler. Ama 6 ay sonra ne yapacağız peki? Eşimin kolu ve bacağı sakat. Çok mağduruz” ifadelerini kullandı.

Sezer Oynar ise “Dünya malına lanet olsun. Bir şeyden değil koca Diyarbakır'ı gezdik. Bütçemize uygun kiralık bir ev bulmadık. Mecburen bu parka sığındık” dedi.

Havaların soğuması ile birlikte çocukların hastalanmaya başladığını belirten Sezer, “Akrabalarımız da var. Ama kimse bize yardımcı olmuyor ne yazık ki. İki çocuğum okullarından oldu. Gidemiyorlar. Valilik ev bu 6 aylık kiranı vereceğiz diyor ama hani ev bulamıyoruz ki” şeklinde konuştu.

Aslen Batmanlı olan ailenin babası Sezer Oynar daha önceleri çobanlık yaptığını şimdilerde ise topladığı kağıtları satarak ailesinin geçimini sağladığını söylüyor.

Caminin yakınındaki parkta kalan aile kentin en işlek mahallesinde olmalarına rağmen kendilerine kimsenin destek olmamasından da şikayetçi.

En düşük kiranın 8 milyar ile 10 milyar arasında başladığını belirten Sezer “Ev sahiplerinin istediği kirayı karşılayamıyoruz. Tek isteğimiz çocuklarımla birlikte başımızı koyabileceğimiz, bütçemize uygun kiralık bir ev bulunması. Başka da bir şey istemiyoruz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli