Meclis Emine Şenyaşar’ın yakarışlarıyla doluyor: Oğlumu bırakın

9 saat önce
Şevket Herki
 Yıllardır gözyaşı akıtan ve ilaçlarla ayakta kalabilen Emine Şenyasar, Meclis önünde devam ettirdiği oturma eylemi ile adalet arıyor. / Foto: Rûdaw
Yıllardır gözyaşı akıtan ve ilaçlarla ayakta kalabilen Emine Şenyasar, Meclis önünde devam ettirdiği oturma eylemi ile adalet arıyor. / Foto: Rûdaw
Etiketler Emine Şenyaşar Adalet nöbeti Meclis Oturma eylemi Ferit Şenyaşar
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Yıllardır gözyaşı akıtan ve ilaçlarla ayakta kalabilen Emine Şenyasar, Meclis önünde devam ettirdiği oturma eylemi ile adalet arıyor.

Emine Şenyaşar, Adalet Bakanlığı kapısında 124 gün süren nöbetinin ardından şimdi de Meclis kapısında adalet nöbeti tutuyor.

Emine Şenyaşar’ın yanından her gün milletvekilleri, Meclis çalışanları, ziyaretçiler geçiyor. O ise yakararak 6 yıldır tutuklu bulunan oğlu için “Oğlumu bırakın' diyor.

Adalet eski Bakanı ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Emine Şenyaşar’a oğlunun serbest bırakılacağına dair söz vermişti fakat oğlu hala tutuklu.

Urfa’da, 14 Haziran 2018'de Emine Şenyaşar’ın eşi Hacı Esvet, oğulları Adil ve Celal, AK Parti Milletvekili Halil Yıldız'ın yakınları tarafından öldürüldü. Emine Şenyaşar bu günden beri adalet arıyor.

“Hastanede öldürdüler"

Emine Şenyaşar, "Anneleri (kurban olsun). Hepsinin cenazelerini yere attılar, hastanede öldürdüler. Hacı’yı (Hacı Esvet – eşi) da her iki oğlumu da hastanede öldürdüler. Diğer oğullarım yürüyerek hastaneye gitmişti. Bu (Ferit Şenyaşar) yürüyerek gitti. Hepsini darp ettiler. (Ferit) ‘bana vurdular, öldüğümü sanıp gittiler” dedi” diye konuştu.

Aynı olaylarda AK Parti Milletvekili Mehmet Şah Yıldız'ın kardeşi de öldürülmüştü.

Olayın ardından Emine Şenyaşar'ın oğlu Fadıl Şenyaşar tutuklanarak 37 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"Oğlumu bırakın, evime gideyim"

Türkiye Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a çağrıda bulunan Emine Şenyaşar, şöyle devam etti: "Oğlumu serbest bırakın diyorum. Erdoğan, Allah senin ve Emine'nin (Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a) kalbini şefkatle doldursun. (Belki halimize acırlar). Yeter! Oğlumu bırakın. 7 yaşına giren bir kızı var. Bıraksınlar evimize gidelim.”

Emine Şenyaşar, oğlunun tahliye edilmesi için 846 gününü Urfa Adliyesi, 26 gününü de Adalet Bakanlığı önünde geçirdi. Şimdi ise yaklaşık bir aydır Meclis’te nöbet tutuyor.

"Zaman geçti, vakit geçti, sözlerini yerine getirmediler"

Emine Şenyaşar'ın oğlu ve DEM Partisi Milletvekili Ferit Şenyaşar da şöyle konuştu:

"Kardeşimizin serbest bırakılmasını, bu katliamı yapanların, insanlık suçu işleyenlerin tutuklanması gerektiğini söyledik. Adalet Bakanına anlattık. Bize 'Tamam, bana zaman verin, bu olayı çözeceğim' dedi. Zaman geçti ama sözlerini yerine getirmediler."

AK Parti Milletvekili Mehmet Şah Yıldız’ın kardeşi Enver Yıldız da 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli