Davutoğlu: Gelecek Partisi aynı zamanda Kürt partisi

19-09-2022
Etiketler Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Altılı masa HDP Kürtler AK Parti
A+ A-

Haber Merkezi – Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Çok isterim Kürtçeyi öğrenmeyi. Olmadı istediğim kadar. Prens Charles Galce öğreniyor. Bunu ayrılıkçı bir profesörden Galce öğreniyor. Gel de bunu Bahçeli’ye anlat” dedi.  Davutoğlu “Gelecek Partisi aynı zamanda Kürt partisi” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde konuştu.

AK Parti’nin güçlü olduğu ve Kürtlerin ağırlıkta olduğu ilçede meydanda sahneye çıkan Davutoğlu konuşmasına Kürtçe “Ser seran, ser çavan” (başım gözüm üstüne) diyerek başladı.

Davutoğlu isim vermeden “Bir yüzükle çıkılan yolda servet biriktirmeyenleriz. Gemilerle servet biriktiren değil gemileri yakanlardınız” dedi.

T24’de candan Yıldız’ın haberine göre; Davutoğlu Altı Masa’nın geleceğiyle ilgili endişeli olmadığını belirterek “Bir nehrin yarısına kadar gitmek önemli, yarısına ulaştığınızda geri dönmenin riski karşıya uluşmanın riskinden daha fazla olduğu anda geri dönüş imkansızlaşır. Altılı Masa’nın dağılma riskinin getireceği tahribat, devam etmenin getireceği muhtemel tahribattan daha yüksek olur” ifadesini kullandı.

Seçim sürecinde Altılı Masa ile ilgili ses kayıtlarının çıkarılacağı söylentileriyle ilgili  Davutoğlu “Kim ses kaydını alıp bunu siyasi şantaj olarak kullanırsa bu neo FETÖ yöntemidir” diye konuştu.

“Çok isterim Kürtçeyi öğrenmeyi”

Davutoğlu “12 İmamı ezbere sayarım. Niyaz duasını bilirim. İlgilendiğiniz konuyu bileceksiniz. ‘Ali’yi Alevilerden daha çok severim’ demenin bir anlamı yok ki… Çok isterim Kürtçeyi öğrenmeyi. Olmadı istediğim kadar. Prens Charles Galce öğreniyor. Bunu ayrılıkçı bir profesörden Galce öğreniyor. Gel de bunu Bahçeli’ye anlat” diyerek Kürtçe’ye ilişkin yasakları eleştirdi.

7 Haziran-1 Kasım arası ne oldu sorusu bağlamında olmasa da sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Sur, Cizre, Nusaybin gibi ilçelerde yaşananlarla ilgili Davutoğlu “Demokratik hukuk devleti kuralları konusunda hiç taviz vermedim. Benim dönemimde hiçbir kayyım atanmadı. Benim dönemimde Kürtçeye yasak getirilmedi. Bunlar istenmedi mi sanıyorsunuz” dedi.

“Gelecek Partisi aynı zamanda Kürt partisi”

Davutoğlu, başbakanlıktan ayrıldıktan ve 15 Temmuz’dan bir gün önce 14 Temmuz 2016’da askerlere koruma zırhı getiren yasaya vurgu yaparak devletin güvenlik konseptinin değiştiğini ima etti.

HDP’nin kendisinin de ifade ettiği gibi Altılı Masa’da olmadığını ifade eden Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olacak kişinin Kürtlere, Alevilere, MHP’lilere gitmesi gerektiğini söyledi.

Kürtleri Mithat Sancar kadar kendisinin de temsil ettiğini ifade eden Davutoğlu “Gelecek Partisi aynı zamanda Kürt Partisi, Alevi partisi, Türk partisi. Ben bir Türküm, Kürtlerin hakkını ben savunacağım. HDP Genel Merkezi’ne gitmiş tek siyasetçiyim. Hem de Başbakan olarak. Hiç de gocunmadım. Ama dediklerimi dinlemedikleri için, PKK’nın silahlı mücadele çağrısına destek verdikleri için 23 Temmuz’da terörle mücadeleyi başlattım. Daha 40 günlük Başbakanım. Demirtaş ve Buldan’ı Başbakanlık’ta kabul ettim. Tayyip Bey ve birçok arkadaş o zaman ‘aman’ dedi. ‘Muhataplarsa Çözüm Süreci’nde, ben onların ne yapacakları görürüm, tavrımı alırım’ dedim. Çözüm Süreci’nde doğru davransalardı birçok şey değişirdi. Yanlış davrandıklarında da çetin mücadeleyi veririm. Mücadele ederken de demokratik hukuk kuralları çerçevesinde bir mücadeleden söz ediyorum. HDP ile konuşma konusunda benim ve partimin bir rezervi yok” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli