Bahçeli: CHP Genel Başkanı HDP'nin adeta eş başkanlığına taliptir

18-05-2021
Rûdaw
Etiketler MHP Devlet Bahçeli CHP PKK
A+ A-

Haber Merkezi - MHP Lideri Devlet Bahçeli, olası bir Millet ittifakı iktidarında HDP'ye bakanlık verilebileceği yönündeki açıklamalara ilişkin olarak, “HDP'ye peşinen bakanlık müjdesi veren CHP, PKK'yı devlet yönetimine taşımayı düşünecek kadar bu ülkeye, bu millete yabancılaşmıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Bakanlık tartışması nedeniyle CHP’yi suçlayan Bahçeli, CHP’nin bunun siyasi bedelini göze almak durumunda kalacağını söyledi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun, HDP'yi siyasal yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olarak ifade etmesinin, yalnızca “akıl tutulması veya anlık bir gaflet haliyle tarif edilemeyeceğini” vurgulayarak, "Bununla da yetinmeyen Kılıçdaroğlu'nun, terörist Demirtaş'ın haksızlığa uğradığını ileri sürmesi bir dil sürçmesi olarak da değerlendirilemez. CHP Genel Başkanı, HDP'nin adeta eş başkanlığına taliptir. Ahı gitmiş vahı kalmıştır. HDP'yle yatmış, PKK'yla uyanmıştır. Bu utanç, bu pespayelik, bu terör sevicilik Kılıçdaroğlu'nun alnına kazınmıştır. Bugünkü CHP yönetimi, HDP'nin arka bahçesi, Kandil'in ana kademesi, Türkiye düşmanlarının can suyudur” dedi.

"CHP ile İP, HDP'nin acil servisine dönüşmüştür"

İYİ Parti’yi de eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İP, siyasetini mağara deliklerinde aramaya başlamıştır. Aynı şahsın, HDP üzerinden Kürtlere hakaret edildiğini iddia etmesi ise hem ayıplı hem sakıncalı hem de bölücü bir dildir. Türk milleti, bu zillet diline müstahak değildir. İP'e oy veren kardeşlerim, bu zehirli dilden de ziyadesiyle muzdariptir. CHP ile İP, HDP'nin acil servisine, ilk yardım çadırına dönüşmüştür.

CHP'li Dursun Çiçek'in, 'Millet İttifakı seçimi kazanırsa HDP'lilere bakanlık veririz' sözleri, bize göre malumun ilanı, karanlık maksadın kesin ilamıdır. Zillet ittifakının omurgası HDP'dir. HDP'ye peşinen bakanlık müjdesi veren CHP, PKK'yı devlet yönetimine taşımayı düşünecek kadar bu ülkeye, bu millete yabancılaşmıştır. HDP, PKK'nın ileri karakolu olarak siyasi hayattan tasfiyesi acil ve elzem olan bölücülük odağıdır. HDP'ye kıyak yapmak için ayağa düşmeyi göze alanları aziz milletimiz affetmeyecektir. Terörle mücadelenin kararlılıkla icra edildiği bir dönemde, HDP'ye destek çıkılması, PKK'nın kanlı emellerine onaydır, vatana ise kastetmektir. CHP'nin buna hakkı yoktur. İP'in böyle bir tercihi demokrasi adına bile olsa düşünülemeyecektir. Zulüm yapanla, zulme suskun kalan zalimdir.

“Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız”

Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağının 'mafya' olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı, bize kalırsa önce kendine bakmalı, irtibatlarını gözden geçirmelidir. Terör örgütüyle ittifak kuran bir partinin, mafyadan dertlenmesi yüzsüzlüktür. Biz mafyayı tanımayız, mafyayı takmayız, mafyadan da anlamayız. Cumhur İttifakı, cumhurla birliktedir. Cumhur İttifakı, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesiyle bezenmiştir. Çeteler CHP'nin yoldaşı, uyuşturucu baronları CHP'nin yandaşı, DHKP-C, PKK, FETÖ, CHP'nin fiili ortağıdır. Türkiye terörle mücadelede mesafe kaydettikçe CHP çılgına dönmektedir. İP'in ağzını bıçak açmazken, HDP şok üstüne şok yaşamaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'ye silah doğrultan caniler, bu cüretlerinin bedelini sonuna kadar ödeyeceklerdir. Nerede terörist varsa orası meşru hedefimizdir. Nerede hainler yuvalanmışsa orayı imha etmek kahramanlarımızın görevidir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli