Çin’in Erbil Başkonsolosu: Önümüzdeki 10 gün içerisinde...

Erbil (Rûdaw) - Çin Erbil Başkonsolosu Ni Ruchi, ülkesinin koronavirüsü salgınına karşı önemli bir aşama kaydettiğini belirterek, “Önümüzdeki 10 gün içerisinde Çin’de hayat normale dönecek” dedi.

Rûdaw’a konuşan Ni Ruchi, Çin’in yeni tip koronavirüsü salgınına karşı çok hızlı sonuç aldığını belirterek, “Bugün dünya genelinde virüse yeni yakalananların sadece yüzde 25’i Çin’den. Ayrıca Çin salgınla mücadele eden ülkelerin de yardımına koşuyor” dedi.

Ruchi, “Önümüzdeki 10 gün içerisinde Çin Halk Cumhuriyeti’nde hayat normale dönecek. Salgına karşı attığımız adımlar Kürdistan Bölgesi’nde olduğu gibi başarılı oldu” ifadelerini kullandı.

Salgın sırasında Çin’in ekonomik olarak da ayakta ayakta durmayı başardığını ifade eden Ni Ruchi, “Çin ekonomisi çok sağlam stünlar üzerine inşa edilmiş ve güçlü kalmaya devam edecek. Mevcut durumda Çin’deki büyük şirketlerin yüzde 95’i faaliyetlerine başlamış bulunuyor” şeklinde konuştu.

Koronavirüsün ilk görüldüğü yer olan Vuhan'da son iki gündür 1 vaka tespit edildi. Dünyadaki vaka sayısı Çin'i geçerken, Vuhan'daki istatistik korona virüsüne karşı büyük başarı elde edildiğini ortaya koydu.

Çin hükümeti, salgının çıktığı Vuhan kentine 42 bin doktor göndererek kenti karantinaya almıştı.