VİDEO - Hasta tutuklular için eylem

18-03-2015
Hikmet Durgun
Mersin
Mersin
A+ A-

Mersin (Rudaw) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED)  hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

 

Mersin’de, hasta tutsakların bırakılması talebiyle İHD Mersin Şubesi ile TUHAD-FED Mersin Şubesi bugün  Merkez Postanesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını okuyan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, AK Parti hükümetinin hasta tutsakların serbest bırakılmasına ilişkin verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi.

 

Hasta tutsakların ihmalden, kasıttan ve gerekli tedavilerin olmamasından dolayı cezaevlerinde ölüm olaylarının sık sık meydana geldiğini dile getiren Tanrıverdi, “Eğer hükümet bir adım atmak istiyorsa ve çözüm sürecine bir katkı sunmak istiyorsa hasta tutsaklar serbest bırakmalı” dedi.

 

TUHAD-FED Mersin Şube Başkanı Bayram Çağlar ise, cezaevlerinde 247’si ağır 659 hasta tutsağın olduğuna dikkat çekti.

 

“Çözüm süreci”nin yürütebilmesi için başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutsakların en kısa sürede yapılacak düzenlemelerle serbest bırakılmasını talep eden Çağlar, “AKP, hasta tutsakları pazarlık konusu yapmıştır. Bu insani ve ahlaki değildir” dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli