DEM Parti’nin Urfa adayı Celaledin Erkmen kimdir?

18-02-2024
Etiketler Celaledin Erkmen Urfa DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı
A+ A-

Haber Merkezi – DEM Parti'nin Urfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Celaledin Erkmen oldu. Erkmen, partide birçok görevde bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Urfa Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlarının Celaledin Erkmen ve Gülser Yıldırım olduğunu açıkladı.

DEM Parti Urfa İl Örgütü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Urfa Büyükşehir belediye eş başkanlarımız hayırlı olsun. Gülser Yıldırım ve Celalettin Erkmen. Birlikte kazanacağız!" ifadeleri kullanıldı.

Erkmen, adaylığına dair X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda “Halkımızın ve partimizin bizleri layık gördüğü bu görevi üstlenmenin onuru ve gururunu taşıyorum. İl örgütümüz, ilçe örgütlerimiz, eş başkan adaylarımız ve siz değerli Urfa halkımızla kentimize eşitlikçi, ekolojik ve Urfalının hak ettiği hizmeti sunmaya geliyoruz” açıklamasında bulundu.

Celallettin Erkmen, Urfa’da oldukça tanınan bir siyasetçi ve yerel yönetim tecrübesiyle de biliniyor.

2014 yılında Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Urfa il başkanlığını yaptı.

BDP’nin yanı sıra DBP ve HDP gibi Kürt partilerinde parti meclisi üyeliği, il başkanlığı gibi çok sayıda görevde bulundu.

Erkmen, 14 Mayıs seçimlerinde DEM Parti’nin 10. sıra milletvekili adayıydı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.