Görevden alınan öğretmen için ‘soru önergesi’

17-12-2018
Rûdaw
Etiketler Muş Korkut Selvan Erek battaniyeden çanta görevden alma soru önergesi HDP Filiz Koçyiğit
A+ A-

Haber Merkezi - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, bir öğrencisinin battaniyeden yapılmış çantasını  sosyal medyada paylaştıktan sonra görevden alınan öğretmen Selvan Erek ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

 

Muş’un Korkut İlçesine bağlı Çakırlı İlköğretim okulunda görev yapan öğretmen Selvan Erek, bir öğrencisinin battaniyeden yapılmış çantasını  sosyal medyada paylaşmasının üzerine gündem olmuştu.

 

Fotoğrafın sosyal medyada hızlı yayılmasından sonra Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen  Selvan Erek’i görevden almıştı.

 

Gülistan Koçyiğit, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sorulmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi.

 

“Selvan Erek öğretmen, paylaşımı gündem olmadan önce Whatsapp durumunda da paylaşmıştı. Söz konusu fotoğrafı Whatsapp durumunda gören İlçe Milli Eğitim Müdürü hiçbir şey söylememiş ve öğrencilere herhangi bir yardımda da bulunmamıştır” diyen Koçyiğit, Selvan öğretmenin öğrencisinin yoksulluğuna dikkat çektiği paylaşım, ana akım medya tarafından “algı operasyonu” şeklinde çarpıtarak haberleştirilmesinden sonra Selvan Erek öğretmenin görevden alındığını belirterek Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti.

 

1-Muş’un Korkut ilçesi Çakırlı köyündeki ilköğretim okulunda görev yapan ücretli öğretmen Selvan Erek’in görevden alınmasının hukuki gerekçesi nedir?  İl ve ilçe kurum amirlerinin bu tarz keyfi uygulamalarda bulunmamaları için bir girişimde bulunacak mısınız?

 

2-Selvan Erek öğretmenin, bir öğrencisinin battaniyeden yapılmış çantasının sosyal medyada paylaşmasının amacı öğrencilerine kamuoyundan gelecek yardım elinin uzatılmasıyken  “algı operasyonu” şeklinde çarpıtarak haberleştirenlerle ilgili bir girişimde bulunacak mısınız?

 

3-Yoksulluğun toplumsal bir gerçeğimiz olduğundan yola çıkarak Çakırlı İlköğretim Okulu ve benzeri okullarda ki maddi durumu kötü olan öğrenciler için bir girişiminiz olacak mıdır?

 

4-Paylaşımları nedeniyle insanları işten çıkararak ücretli ve kadrolu çalışan kamu emekçisi öğretmenleri korkutmak ve iş güvencelerini tamamen yok ederek iktidar ile benzer düşünmeyen kesimleri kamudan tasfiyeyi mi hedefliyorsunuz?

 

5-Çakırlı köyündeki ilköğretim okulunun hizmetli ve okul ihtiyaçlarını karşılamayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında inceleme ve soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

 

6-Selvan Erek öğretmene hakaret etmek suretiyle görevden alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Türk Ceza Kanunun 125. Maddesine göre suç işlemiştir.  İlçe Eğitim Müdürü hakkında Bakanlığınız soruşturma açacak mı?

 

7-Yoksulluğun fotoğrafını çeken Selvan öğretmen ile “çocuklar ölmesin” diyen Ayşe öğretmen neden cezalandırılmaktadır?

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli