CHP’li Yılmaz: Türkiye arabulucu olabilir

17-10-2017
Kemal Avcı
Ankara
Ankara
Etiketler Erbil Bağdat Kerkük Türkiye CHP HDP
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye’deki siyasi partilerin gündemi bu aralar Erbil ile Bağdat arasında yaşanan kriz.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye’nin Erbil ile Bağdat arasında yaşanan krizde “arabulucu” olabileceğini belirtirken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise, Ankara’nın Erbil’e yönelik siyasetini eleştiriyor.

 

Rûdaw’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “Erbil ile Bağdat arasında diyalog sağlamak lazım yoksa bölgemizde bu ihtilaf bir şekilde yayılacak ve bu da hiçbir tarafın yararına olmayacak” dedi.

 

Öztürk Yılmaz, “Erbil ile Bağdat arasında yaşanan krizde Türkiye bir rol oynayabilir. Türkiye hem Erbil hem de Bağdat üzerindeki etkisini kullanıp, Irak’ın toprak bütünlüğü içerisinde ve Bölgesel Kürt Yönetimi’nin kendi karakterini koruyarak kalınan yerden devam edilmesini sağlayabilir” diye konuştu.

 

Rûdaw’a konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise, şunları söyledi:

 

“Demek ki bunlar kendi aralarında anlaşmışlar. Kerkük Kürtlerin eline geçmesin ve petrolü size verelim diye. Görünen manzara şu anda bu. Bu durum Türkiye’nin de zararına. Türkiye, ‘Yeter ki Kerkük Kürtlerin eline geçmesin, petrol ister İran’ın ister Suriye’nin eline geçsin’ tavrında. Bu da çok yanlış bir siyaset.”

 

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım da, yaptığı açıklamada, Kerkük’ün Iraklı güçler ile Heşdi Şabi kontrolüne geçmesini “olumlu” karşıladı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli