Miroğlu: KDP’nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum, Mela Mustafa Barzani’yi saygıyla anıyorum

Haber Merkezi – AK Parti’li Kürt siyasetçi Orhan Miroğlu, KDP’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin mesajında “KDP’nin 78’inci kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, Molla Mustafa Barzani’yi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

AK Parti 25. ve 26. dönem Mardin Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Kürdistan Demokrat Partisi’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden bir kutlama mesajı yayınladı.

Miroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“KDP’nin 78’inci kuruluş yıldönümü kutlanıyor. Hayırlı olsun.

Molla Mustafa Barzani’nin vasiyeti ‘Türkiye ve Türklerle dost olun’ şeklindeydi ve varisleri, partisi bu vasiyeti bugün samimiyetle yerine getiriyor.

Irak’a demokrasi, Kürdistan’a otonomi ve komşu devletlerin içişlerine müdahale etmeme anlayışıyla kurulan KDP’nin bugünkü hedefi demokrasi, komşularla işbirliği ve federal sistemin korunması olarak vücut buluyor.

Türkiye- Erbil ilişkileri Özal’dan bugüne hep dostane ilişkiler temelinde seyretti.

AK Parti hükümetleri döneminde bu siyasi- ekonomik ilişkiler Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha ileri aşamalar kaydetti.

Bağdat’ı ziyaretten sonra, ziyaret edilen ikinci şehir Erbil oldu.

İlişkilerin bu şekilde devam etmesi hiç şüphesiz bölge barışı için hayati bir önem taşıyor ve Kürt-Türk tarihsel ilişkilerinin barış ve dostluk temelinde gelişmesine büyük bir katkı sağlıyor.

Bugün maalesef Türkiye ve IKBY derin bir kuşatma altında bulunuyor ve bu kuşatmadan kurtulmak, öncelikle Ankara- Erbil arasında her alanda işbirliği yapmaktan geçiyor.

KDP’nin 78’inci kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, Molla Mustafa Barzani’yi rahmet ve saygıyla anıyorum.”