BATMAN- Halay çektikleri için tutuklanmışlardı: 4 kadın serbest bırakıldı

Haber Merkezi – Halay çektikleri için "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanan kadın Batman M Tipi Kapalı ceza ve infaz kurumundan tahliye edildi.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde "Ha Gerilla" adlı müzik eşliğinde halay çektikleri için 25 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanan A.T. (17), S.T. (17), Edanur Taşkesen (19) ve Tülin Taşkesen (21), Batman M Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi.  

Batman Barosu’ndan konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Siirt’te halay videoları gerekçe gösterilerek tutuklanan 4 kadının bugün Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına Baromuzu temsilen genel sekreterimiz Av. M. Sabih Özer ve YK üyemiz Av. Ferhat Bayındır katıldı.

Meslektaşlarımızın da yoğun bir destek verdiği duruşmada Mahkeme tutuklu kadınların tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.”

Mersin’de halay çekerek slogan atan 9 genç, 25 Temmuz'da "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde de bir düğünde yöresel kıyafet giyip çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken 6 kişi “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.