HDP MYK üyesi Güleryüz: Saldırı kapıda polis karakolu olmasına rağmen yapılmış

17-06-2021
Rûdaw
Etiketler İzmir Saldırı HDP
A+ A-

Haber Merkezi - HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, HDP İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırıya ilişkin, “MYK üyelerini, il eş başkanlarını öldürmeye gelmiştir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına O.G. isimli şahış tarafından yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz yaşamını yitirdi.

Saldırı sonrası parti binası önünde açıklama yapan HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mahfuz Güleryüz, siyasi partileri HDP’ye destek vermeye çağırdı.

Daha önce de benzer saldırı girişimlerinin yaşandığını ifade eden Güleryüz, "İzmir il binasının önünde yaklaşık bir aydır adeta bir tiyatro oynanıyor. Sözüm ona çocuğu dağa götürülen biri parti binamızın önünde kendisine bir karakol kurulmak şartıyla nöbet tutturuldu. Biz buna dair emniyetle görüştüğümüzde bu durumun bizi her gün hedef gösterdiğini ifade ettik. Buradan geçen herkes ne oluyor diyor. 'HDP dağa insan mı kaçırıyor' diyor. 'Bu hissiyatın yaratacağı şiddeti siz tahmin edebiliyor musunuz?' diye defalarca kendileri ile görüştük. Emniyete aynen bu durumu ifade ettik. Biri gelecek gözümüzün içine baka baka binamıza girecek ve binamızda cinayet işleyecek dedik. Bu dediklerimizin hepsi çıktı" ifadelerini kullandı.

Güleryüz, “Aylar önce bu ülkede siyasi cinayetlerin işleneceğini söylediler. Önlem alınmadı. Bugün provası yapıldı. Bugün gelmiştir, milletvekillerini, MYK üyelerini, il eş  başkanlarını öldürmeye gelmiştir. Kim orada olsaydı aynı kaderi yaşayacaktı” dedi.

Devletin bunu bildiğini ifade eden Güleryüz, “Bunu devlet biliyor. Öyle spontane gelişmiş bir şey değil. Kimse inandıramaz bizi. HDP’yi, HDP’lileri, bu ülkede demokrasi ve insanlık adına mücadele edenleri korumalılar. Geri kalan hepsi mafya, hepsi çete. Hepsi Süleyman Soylu’nun emrinde, bir işaretine bakan insanlar. Hepsi bize saldırmaya, bizi katletmeye müsait. Bu atmosferde bile birileri gelip bizi tehdit ediyor. İzmir’de 350 bin oy almış bir partinin binası basılmış. Ve kapımızda polis karakolu olmasına rağmen bu saldırı yapılmış. İsyan ediyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli