30 yıl ceza verilen Figen Yüksekdağ’dan mesaj

17-05-2024
Etiketler Figen Yüksekdağ Kobani Davası HDP
A+ A-

Haber Merkezi – Kobani Davasında 30 yıl 3 ay ceza alan Figen Yüksekdağ, gönderdiği mesajda, “Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın. Direne direne var olduk. Direne direne kazanacağız” dedi

Kobani Davasında dün görülen karar duruşmasında çok sayıda siyasetçiye ceza yağdı.

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a “Devletin birliğine ve ülke bütünlüğünü bozmaya yardım” iddiasıyla 18 yıl, “suç işlemeye tahrik” iddiasıyla 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 3 ayrı “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Yine “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet”ten 2 yıl, “seçim yasaklarına aykırı hareket etmekten” ise 3 ay hapis cezası verildi.

Yüksekdağ, avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda, “verilen kararların demokratik mücadelesinde ve politik özgürlük hareketinde bir sonuç değil bir başlangıç olduğunu” söyledi.

Yüksekdağ’ın mesajının tamamı şu şekilde:

“Kobanê Davasında verilen karar halkı demokratik mücadelemizde politik özgürlük hareketimizde bir sonuç değil, yeni bir başlangıçtır.

Rehin tutulduğumuz 8 yıl boyunca haklarımızın, kadınların ve emekçilerin onurunu, özgürlüğünü, adaleti savunduk. Katliamcı, tecavüzcü IŞİD ordusuna ve onun ipini elinde tutanlara, suç ortaklarına karşı toplumsal vicdana, dayanışmaya, büyük insanlığın asil değerlerine sarıldık. Bu değerlerden nasibini alamayanlar tarafından yargı işkencesine, zulmüne maruz bırakıldık.

Çıkan ağır ceza kararları Türkiye halklarının birlikte yaşama olanaklarına ortak vatan ve demokratik cumhuriyet idealine yönelik bir saldırıdı. Demokratik siyasetin tasfiye operasyonlarına ve halkımızın ortak yaşamına geleceğine dönük her hamleyi boşa çıkarmak için direnmeye devam edeceğiz.

Haklılığımızın bilincine, gücüne ve güvenine sarılıyoruz. Halklarımızın da bunlara sarılarak özgürlük yolunda kararlılıkla yürüyeceğine inanıyoruz. Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın. Bugüne kadar yıkamadılar, diz çöktüremediler. Ağır bedellerle, cefalarla beslenen yolumuzdan döndüremediler. Bundan sonra da başaramayacaklar. Direne direne var olduk. Direne direne kazanacağız. Selam ve sevgilerle.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli