Twitter erişim engeli isteyen mahkeme kararlarına itiraz etti

17-05-2023
Rûdaw
Etiketler Twitter Erişim engeli Mahkeme kararı İtiraz
A+ A-

Haber Merkezi - Twitter, platformdaki bazı hesaplara ve tweet'lere erişimin engellenmesini talep eden mahkeme kararlarına itiraz ettiğini açıkladı.

Twitter, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinden bir gün önce 13 Mayıs günü, platformu Türkiye'deki kullanıcılara açık tutmak için bazı içeriklere erişimi kısıtladığını duyurdu.

Twitter tarafından paylaşılan mahkeme kararlarında, “kamu düzeni ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle erişim yasakları talep edildiği görüldü.

Sosyal medya platfırmu Twitter bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birkaç uyarıdan sonra, Twitter'ı seçim hafta sonu boyunca kullanılabilir durumda tutmak için mahkeme kararıyla tespit edilen dört hesap ve 409 Tweet hakkında işlem yaptık” bilgisini paylaştı.

Twitter, kısıtlama telepleriyle ilgili beş mahkeme kararı çıkarıldığını ve bunların dördüne itiraz ettiklerini duyurarak, “İtirazlarımızdan biri reddedilirken, üçü halen inceleme aşamasında. Beşinci itirazımızı yarın yapacağız” dedi.

Reuter’a konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde siber haklar uzmanı olan Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Elon Musk tarafından satın alınmadan önce Twitter'ın doğrulanmış gazetecilerin veya haber kaynaklarının hesaplarının bloke edilmesi taleplerini reddettiğini söyledi.

Yaman Akdeniz, “Ancak, artık daha itaatkar ve hükümet dostu bir Twitter'ın yerel Türk yasalarına uymak için hesapları ve tweet'leri saklamaya istekli olduğuna tanık oluyoruz. Yasal sürecin yokluğunda, bu tehlikeli bir oyundur ve özgürlüğü korumak için düşük bir emsal teşkil eder” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli