Yerlikaya’dan ‘operasyon’ açıklaması: Kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz

17-03-2024
Etiketler Ali Yerlikaya Operasyon Antep
A+ A-

Haber Merkezi – Bugüne kadar düzenlenen operasyonlara ilişkin konuşan Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antep'te katıldığı bir programda "Ben organize suç örgütlerine yönelik şunu söylemek istiyorum. Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz" dedi.

Yerlikaya, Antep'te "Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in Huzuru" toplantısına katıldı.

Burada 1 Haziran 2023 ile 12 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan tüm operasyonların detaylarını anlatan Yerlikaya, "Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz" dedi.

Yerlikaya'nın konuşmasından ilgili kısım şöyle:

"Organize suç örgütlerine KOM, Narkotik, Siber suçlar 1 Haziran 2023-12 Mart 2024 tarihleri arasında bin 111 operasyon yapıldı.

Bu operasyonlarda 7 bin 511 gözaltı, 2 bin 764 tutuklu ve bin 602 adli kontrol kararı çıktı. Toplamda 415 organize suç örgütü çökertildi. Toplam 92 milyar TL maddi değeri olan mal varlığına el konuldu. Gaziantep'te de 44 operasyonda 18 organize suç örgütü çökertildi.

Ben organize suç örgütlerine yönelik şunu söylemek istiyorum. Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz. Biz de bu kapsamda bu operasyonları yaptık. Vatandaşlarımız da yüzde 98 oranında memnun kaldı ve 'ellerinize sağlık' dedi."

Argo bir ifade olan "şekil yapmak", “herhangi bir ortamda tasvip edilmeyen bir hareketi yahut davranışı vurgulayarak gerçekleştirmek veya sorun yaratmak” gibi anlamlar taşıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli