Boğaziçi Film Festivali'nde Halepçe Katliamı konulu Elma filmi ilgi gördü

16-12-2023
Ömer Sönmez
Etiketler Boğaziçi Film Festivali İstanbul Halepçe Elma Mehmet Acaruk
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen "11. Boğaziçi Film Festivali," Türkiye'nin kültür ve sanatın başkenti olarak kabul edilen İstanbul'da düzenleniyor.

Festivalde 37 film beyaz perdede gösterilecek. Halepçe Katliamını konu alan ‘Elma’ filmi büyük ilgi gördü.

Rûdaw'a konuşan Kürt yönetmen Mehmet Acaruk, Halepçe katliamını sinema aracılığıyla dünyaya anlatmaya çalıştığını söyledi.

Genç yönetmen, Türkiye'de Kürtçe filmlere destek verilmediğini söyledi.

Mehmet Acaruk, “Ben Urfa’da doğdum. Halepçe katliamı yaşandığından ben dört beş yaşındaydım. O dönem kendi gözlerimle olan bitenlere şahit oldum. Kürdistani filmler genelde travmatiktir. İnsanlar senaryolarını TRT’ye gönderiyor onlardan destek alıyorlar Ama Kürtçe filmlere destek verilmiyor” dedi.

Festivale katılan izleyiciler izledikleri filmler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rûdaw’a konuşan Sinemasever Nazlı Baykan, “Çok güzel filmler seçilmiş. Ben de listeye baştan sona doğru baktım ve en beğenebileceklerime geldim. Arada anlayamadığım ve sıkıldığım filmlerde oldu ama dün ve bugün izlediğim filmlerde çok güzel seçkiler vardı” diye konuştu.

11. Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilen filmleri izlemeye gelen öğrenci Bektor Mamas Aliyev da, “Birçok farklı filmi ilk kez burada gördüm” dedi.

Festival ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenleniyor. Festivalde bu yıl Filistin sinemasının seçkisi de yer aldı.

Sinemasever Havle Nur, “Festival’de Filistin seçkisinin olmasına çok sevindim hata biraz şaşırdım çünkü genellikle çok fazla sesi duyurulmuyor” şeklinde konuştu.

Kategori ödülleri dışında Ulusal Yarışma'da Akli Film tarafından para ödülüyle desteklenen "En İyi İlk Film Ödülü" ile Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından desteklenen "FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü" de verilecek.

Yolculuğuna 2013'ten beri aralıksız devam eden festivalde jüri değerlendirmelerinin ardından "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Görüntü Yönetmeni" ve "En İyi Kurgu" dallarında ödüller sahiplerini bulacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli