Davutoğlu’dan HDP’ye: Bir ötesi yeraltı

16-12-2015
Rûdaw
Etiketler Davutoğlu Kürt HDP Hendek Siyaset Buldan
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kürt illerindeki operasyonlara ilişkin, “HDP, hendeklerle barikatlarla kendisini var etmeye çalışıyor. Hendek siyasetinin bir ötesi yeraltı siyasetidir” dedi.

 

Başbakan Davutoğlu, katıldığı bir törende, “Kobani olaylarından bu yana siyasi sicili giderek bozulan HDP şimdi de hendeklerle barikatlarla kendisini var etmeye çalışıyor. Bu yol yol değildir” ifadelerini kullandı.

 

“Hendek siyasetinin bir ötesi yeraltı siyasetidir” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

 

“Bütün bunlar ise demokrasiye, vatana, halka ihanettir. En başta da HDP’ye gönül veren ona oy veren vatandaşlarımıza dahi ihanet etmektedir. Bu partinin yetkililerine, terörü, zulmü, baskıyı savunanlara sesleniyorum, aldığınız demokratik yetkiyi hendeklere boca ediyorsunuz.”

 

Ahmet Davutoğlu, “İşte tablo ortada bir yandan öğrencilerinden ayrıldığı için yürekleri sızlayanlar, diğer yanda ise bölge insanına eziyet edenler, devletin koruma altına aldığı öğretmenleri tehdit edenler” diye konuştu.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Pervin Buldan’ın, Kürt illerinden ayrılan öğretmenlere ilişkin sosyal medyada paylaştığı, “Bırakıp gitmeyeceksiniz, terketmeyeceksiniz, bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsiniz” sözlerine de değinen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürsürdü:

 

“HDP'li bir vekil, bir kadın siyasetçiye yakışmayacak üslupla tehditler savurabiliyor. Bu nasıl bir kendini kaybediştir. Bu nasıl bir savruluştur ki böylesine zelil ifadelerle halkı tehdit etmeye yöneliyor. Bir siyasetçi vatandaşını seçmenini nasıl tehdit ediyor.”

 

Başbakan Davutoğlu, “Diyarbakır Ulu Cami, Bursa Ulu Cami kadar huzurlu oluncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Diyarbakır Sur içi ile İstanbul sur içi arasında bir fark yoktur. Bu peygamberler diyarından bu hainleri temizleyeceğiz" diye devam etti. (Ajanslar)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli