“Akil İnsanlar” sürece müdahale edecek

16-10-2014
Gönül Morkoç
Etiketler Akil İnsanlar Komisyonu çözüm süreci
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw)- Akil İnsanlar Komisyonu’nda yer alan 25 aydın ve yazar, barış sürecinin tehlikeye girmemesi için sürece müdahale etme kararı aldı.

 

Aralarında sanatçı, aydın ve yazarların bulunduğu Akil İnsanlar Komisyonu, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da toplandı.

 

Toplantıda 25 kişiden oluşan komisyon, Kürt sorunun çözümü amacıyla yürütülen görüşmelerin sekteye uğramaması için sürece müdahale etme kararı aldı.


Konuyla  ilgili Rudaw’a konuşan Sosyolog Vahap Coşkun, sürecin devam etmesi için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile  diğer siyasi partilerden  randevu talep ettiklerini açıkladı.

 

“Çözüm süreci’nin  sona ermemesi gerektiğini belirten Coşkun, “Bu bizim insani, vicdani ve siyasi sorumluluğumdur” dedi.

 

Kobani olaylarından sonra Hüda- Par ile Demokratik Birlik Partisi (DBP) arasında başlayan gerginliğin sona ermesi için de görüşmelerde bulunacaklarını belirten Coşkun, komisyonda yer alan diğer  akil insanlara de  destek çağrısında bulundu.

 

İstanbul’da yapılan toplantıya, Vahap Coşkun’un yanı sıra, Etyen Mahçupyan, Can Paker, Mehmet Uçum, Oral Çalışlar, Öztürk Türkdoğan, Abdurrahman Dilipak, Fadime Özkan, Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Nihal Bengisu Karaca, Yıldıray Oğur, Muhsin Kızılkaya gibi isimlerin katıldığı öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli