Yeşil Sol Parti'nin ismi mi değişiyor: 'Üç harflilere dönelim'

16-07-2023
Etiketler Yeşil Sol Parti HDP Halkların Demokratik Partisi
A+ A-

Haber Merkezi – HDP yerine seçime giren Yeşil Sol ve Gelecek Partisi’nin isminin değiştirilmesinin gündemde olduğu belirtildi. Partinin kısa ismi olan “Yeşil Sol Parti” adının uzunluğu nedeniyle çalışmalarda zorluklara neden olduğunu söyleyenler, harf olarak kolay kısaltılabilecek isim bulunmasını isteyerek, “Üç harflilere dönelim" diyor.

Halen Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davası nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçimlere Yeşil Sol Parti ile girdi.

Dava sonuçlanana kadar da milletvekillerinin bu parti çatısı altında Meclis çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Ancak eylül ayında kongreye hazırlanan Yeşil Sol Parti’de yönetimin yanı sıra tüzükte de değişiklik gündemde olduğu kaydedildi.

HDP fikriyatını yansıtan tüzük maddelerinin bir kısmının Yeşil Sol Parti tüzüğüne aktarılması bekleniyor.

GazeteDuvar’ın haberine göre, kongrede isim değişikliği de gündemde olacak.

Haberde yer alan kulis bilgisine göre, HDP ve öncülü siyasi partilerin isimlerinde geçen “halk”, “demokrasi” ya da “barış” kavramlarından birinin yeni parti isminde yer alabileceği konuşuluyor. Edinilen bilgiye göre kongre öncesi il toplantılarında tabandan da isim değişikliği yapılması yönünde talepler gelmeye başladı.

"Yeşil Sol Parti" isminin uzunluğu nedeniyle çalışmalarda zorluklara neden olduğunu söyleyenler, "BDP" ya da "HDP"de olduğu gibi harf olarak kolay kısaltılabilecek isim bulunmasını isteyerek, “Üç harflilere dönelim" çağrısı yapıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli