CHP’li eski vekil Şener: İki seçimde de Kılıçdaroğlu’na oy vermedim

16-06-2023
Etiketler Abdüllatif Şener CHP Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Oğan Oy Verme
A+ A-

Haber Merkezi – CHP Eski Milletvekili Abdüllatif Şener, “İki seçimde de Kılıçdaroğlu ve CHP'ye oy vermedim” dedi. 

CHP Konya Eski Milletvekili Abdüllatif Şener, 14 Mayıs seçimlerin aday gösterilmemiş, son dönemlerde CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çeşitli eleştirilerde bulunmuştu.

Halk TV’de katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Şener, “CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler. Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. 2. tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkında kapanmayacağını herkes biliyordu” şeklinde konuştu.

“1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım”

Abdüllatif Şener, “Seçimlerin 2. turundan kime oy verdiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detay da var: CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim.”

Kazanması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinin bağlı olacağını savunan Şener, “Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı eli kolu bağlı olacaktı. Hükümet ek bütçeyi bile çıkartamayacaktı. Bu hükümet 1 yıl dayanamazdı. CHP’nin 40 yılını yerdi o dönem” ifadelerine yer verdi.

“Milletvekili değilken de oy verdim”

CHP’de çok mücadele ettiğini söyleyen Abdüllatif Şener, “Kırgınlık hisseden CHP’liler bilmelidir ki yıllarca CHP’de olan insanlardan çok daha fazla mücadele ettim CHP’de. Sadece CHP’de milletvekilliği yaptığım dönemde değil, milletvekili değilken bile. Başbakan yardımcılığı yaptığım dönemde bile. Ben 2007’den sonraki yıllarda, milletvekili değilken de oy verdim” diye belirtti.

Geçersiz oy çıkmadı

Öte yandan, ikinci turda geçersiz oy kullandığını belirten Abdüllatif Şener’in sandığından "geçersiz oy" çıkmadı.

Şener’in oy kullandığı Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesindeki 4090 numaralı sandıkta kullanılan tüm oylar geçerli sayılmış.

Kullanılan 321 oyun 57’sini Recep Tayyip Erdoğan, 264’ünü Kemal Kılıçdaroğlu almış.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli