Bakırhan’dan Kobani davası açıklaması: Diliyorum ki mahkeme siyasi erkten etkilenmez

16-05-2024
Rûdaw
Etiketler Dem Parti Kobani Davası Demirtaş Tuncer Bakırhan
A+ A-

Haber Merkezi - Kobani davasının karar duruşması öncesi Sincan Cezaevi Kampüsü önünde açıklama yapıldı.

HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani davasının bugün Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasında karar çıkması bekleniyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nın katılımıyla duruşmanın görüleceği Sincan Cezaevi Kampüsü önünde açıklama yapıldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan, “Verilecek kararın Türkiye'nin önümüzdeki dönem hangi hatta, hangi yolda gideceğinin de göstergesi olacağına hep birlikte şahitlik edeceğiz. Diliyorum ki mahkeme heyeti siyasi erkten etkilenmez. Dosyadaki boş delillerle yıllardır tutuklu olan arkadaşlarımızı bugün serbest bırakırlar” dedi.

Açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Duruşma saat 10.00'da başladı.

300'e yakın avukat izliyor

Karar duruşması öncesi Sincan Cezaevi İnfaz Kurumları Kampüsü çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Türkiye'nin pek çok şehrinden 300'e yakın avukatın ve yüzlerce vatandaşın izlemeye geldiği duruşmanın görüleceği Sincan Cezaevi önünde onlarca çevik kuvvet aracı, TOMA araçları, yüzlerce çevik kuvvet polisi ve özel harekat polisleri de konuşlandırılmış durumda.

 Sincan Cezaevi etrafında yaklaşık bir buçuk kilometrelik güvenlik koridoru oluşturulurken, havadan da polis helikopteri devriye uçuşu yapıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli