Cumhurbaşkanlığından ‘Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz’ iddiasına yalanlama

16-04-2024
Etiketler Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek Dezenformasyonla Mücadele Merkezi
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında kriz ortaya çıktığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

31 Mart seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında “iplerin kopma noktasına geldiği” ve ikili arasındaki ilişkinin ''küresel'' güçlerin devreye girmesiyle düzeldiği iddiası ortaya atılmıştı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri yalanlayan İletişim Başkanlığı, ''Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir'' açıklamasında bulundu.

DMM'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır. Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.