Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi: Mahmur Kampı sorunu çözülmeli

Haber Merkezi – Irak Dışişleri Bakanlığı’na çağırılan Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, “Irak'tan Türkiye'ye yönelen PKK tehdidine son verilmediği sürece Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullanmaya devam ederek, gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğini vurguladım" dedi.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) dün Kandil ve Mahmur’a yönelik bombardımanının ardından bugün Irak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Konuya ilişkin Anadolu Ajansı’na konuşan Yıldız, Irak makamlarının, TSK’nin son günlerde Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan PKK hedeflerine yönelik operasyonlardan rahatsızlıklarını sözlü olarak dile getirdiklerini aktardı.

Fatih Yıldız, görüşmede, PKK'nin sadece Türkiye açısından değil, Irak ve bölge açısından da tehdit oluşturduğunu Iraklı yetkililere ilettiğini belirterek, “Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik operasyonlarının kaynağını uluslararası hukuktan ve Birleşmiş Milletler (BM) şartının meşru müdafaa ilkesinden aldığını muhataplarımıza izah ettim” dedi.

Yıldız, “Irak'tan Türkiye'ye yönelen PKK tehdidine son verilmediği sürece Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullanmaya devam ederek, gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğini de vurguladım." ifadelerini kullandı.

Irak tarafının Mahmur Kampı'nı da gündeme getirdiğini belirten Yıldız, “Mahmur Kampı'nın bir terör yuvasına dönüştüğünü ve kampa dair sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulması gerektiğini muhataplarıma aktardım" dedi.

Yıldız ayrıca, Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyduğunu, bu çerçevede “terörle mücadele” konusunda Irak'tan üzerine düşeni yapmasının beklediklerini ifade etti.