KARAR: Silopi'de kentsel dönüşüm!

16-02-2016
Rûdaw
Etiketler Silopi Ankara Numan Kurtulmuş
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakanı Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Silopi'de yapı stoğunun yenilenmesi, sağlıksız yapıların kalitesinin düzeltilmesi perspektifiyle çok ciddi kentsel dönüşüm planı uygulamaya konulacaktır" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Numan Kurtulmuş, "Silopi ilçesinde riskli alanların tespit edilmesi, detaylı son derece titiz bir çalışma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca tamamlanmıştır. Burada yapı stoğunun yenilenmesi, sağlıksız yapıların kalitesinin düzeltilmesi perspektifiyle çok ciddi kentsel dönüşüm planı uygulamaya konulacaktır" ifadelerini kullandı.

 

ABD ve Rusya'ya samimiyet çağrısı yapan  Kurtulmuş, "Esasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne getirilmesi gereken konu, daha dün Azez bölgesinde hastaneye, sivil bölgelere yapılan saldırı, savaş alanında korunması gereken, ortak olarak savunması gereken alanlara yapılan saldırıların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşınmasıdır" diye konuştu.

 

Numan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Birleşmiş Milletler'de (BM) gücü olanın her türlü katliamı yapabileceği bir zemini hazırlayacaksınız hem de ondan sonra barış masasını kurduğunuzu iddia edeceksiniz. Bu çelişkinin ortadan kaldırılması, Birleşmiş Milletler'in itibarının korunması için de zaruridir.

 

Türkiye olarak da bunu bir kere daha açık yüreklilikle dile getiriyoruz, hem Amerika Birleşik Devletleri'ne hem de Rusya'ya, bu tarihi sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Allah muhafaza sorun çözülemez, bu anlamda duyarsız kalınarak uluslararası toplumSuriye meselesinde barışı yakalayamazsa buradaki çatışmaların çok daha uzun süreli çatışmaların habercisi olduğu da aşikardır."

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Türkiye'nin bütün ulusal çıkarlarını koruyacak her türlü tedbiri alıyoruz, her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Türkiye'nin bir maceranın içerisine atılmasını da istemeyiz" dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli