‘Sizin derinizi yüzeceğim’ diye tehdit edilen kardeşlerin avukatı Rûdaw’a konuştu

15-11-2023
Ferdî Sak
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Urfa Polis Şiddet Tehdit Kadın
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa’da, erkek kardeşi ile birlikte polisin saldırısına uğrayan Dilber Beyaztaş’ın avukatı, “Polis müvekkilim ve kız kardeşine ‘sizin derinizi yüzeceğim’ diyerek tehdit etmiş ve saldırıda bulunmuş. Müvekkilim ve kız kardeşi gözaltına alınmış ve haklarında şikayette bulunulmuş” dedi.

Dün Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde polisin valilik binası önünde, bir kadınla erkek kardeşine “Sizin derinizi yüzeceğim” diyerek tehdit ettiği görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Görüntülerin yayılmasının ve tepkilere yol açmasının ardından Urfa Valiliği, tehditte bulunan polis hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Urfa Barosu açıklama yaptı

Urfa Barosu da olayla ilgili bir açıklama yaparak, “Basına yansıyan görüntülerde ilimizde görevli polis memurlarının; yurttaşlara işkence ve kötü muamelede bulunduğu ve devamında kadın yurttaşa şiddet uygulayarak “senin derini yüzerim” şeklide tehdit ettiği görülmektedir. Urfa Valiliğinin başlattığı soruşturma kamu makamlarının tüm yurttaşları koruma yükümlülüğü gereğince etkin ve adil bir şekilde yürütülmelidir. Yurttaşlara yapılan işkence ve kadına karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.

Polis tarafından tehdit ve darp edilen Beyaztaş kardeşlerin avukatı ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Urfa Şubesi Eş Başkanı Meral Halat, konuyu olayı Rûdaw'a anlatarak şunları söyledi:

"Müvekkilim Aziz Beyaztaş hakkında yakalama kararı vardı. Polis kimliğini kontrol ettiğinde 'Kimliğiniz eski' diyor. Müvekkilim de hakkında bir karar olduğunu bildiğini ve kimliğini yenilemeye geldiğini söylüyor. Bunun üzerine müvekkilim ile polis arasında tartışma çıkıyor. Kız kardeşi de (Dilber Beyaztaş) müdahale etmeye çalışıyor ancak kendisi polis tarafından tehdit ediliyor ve saldırıya uğruyor. Polis bu sıarada derilerini yüzeceğini söylüyor.”

Meral Halat, olaydan sonra Beyaztaş kardeşlerin gözaltına alındığını ve polislerin haklarında şikayette bulunduğunu bildirdi. Halat, kendilerinin de polis hakkında mahkemeye suç duyurusunda bulunduklarını ve olayı yakından takip edeceklerini vurguladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.