Taksim saldırısına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı!

15-11-2022
Etiketler İstanbul İstiklal Caddesi Saldırı Savcı Soruşturma Ahlam Albashır
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin öldüğü saldırıya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 50 kişi arasında, şüpheli Suriye vatandaşı Ahlam Albashır'ı Yunanistan'a, bir firari şüpheliyi Bulgaristan'a kaçırmak isteyen 2 kardeşin bulunduğu belirtildi. Öte yandan MHP'li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan Ahlam Albashır ile görüşüldüğü ve Emniyet’te ifade verdiği öne sürüldü.

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırısıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısının koordinesinde sürüyor.

Gözaltı sayısı 50'ye yükseldi

Anadolu Ajansı’nuın haberine göre, şüpheli Ahlam Albashır'ın da yer aldığı 50 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, yakalananlar arasında şüphelinin bir süre çalıştığı tekstil atölyesindeki bazı işçiler de bulunuyor.

Şüphelinin, ikametinden çok tekstil atölyesinde kaldığı tespit edilirken, yakalandığı evde ele geçirilen materyallerin incelemesi ise sürüyor.

Albashır’ı Beyoğlu'na götüren kişi de yakalandı

Soruşturma çerçevesinde şüpheli Ammar J. ile Yasir K'nin olay günü Ahlam Albashır ve firari şüpheli B'yi araçla Beyoğlu'na getirip meydana yakın bir yerde bıraktığı, şüpheliler Yasir K. ve B'nin daha sonra Esenler'e geri döndüğü belirlendi.

Albashır'in saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Yasir K'yi arayarak kendisini almasını istediği, Yasir K'nin de "Polis her yeri tutmuş, gelemem" demesi üzerine şüphelinin Esenler'e gittiği belirlendi.

Şüpheli Ahmet J'nin de Ahlam Albashır'ı Esenler'den alıp Küçükçekmece'deki evine götürdüğü ve daha sonra Yunanistan'a kaçırmayı planladığı ifade edildi.

Zanlılardan Ammar J'nin Ahlam Albashır ile aynı evde yaşayan firari şüpheli B'yi olayın ardından Bulgaristan'a göndermek üzere Edirne'ye götürdüğü ve ardından İstanbul'a döndüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında son olarak yakalanan şüpheli Ammar J. ve kardeşi Ahmet J'nin de aralarında bulunduğu 50 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı da Emniyet'te ifade verdi

Öte yandan T24, ifadesi alınanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğunu yazdı.

Habere göre, Mehmet Emin İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile bombalı saldırı şüphelisi Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi.

İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi.

T24’ün sorusunu yanıtlayan İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" dedi.

İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı?" sorususuna ise "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" yanıtını verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli