İmamoğlu Duhok kırsalında hayatını kaybeden askerin ailesini ziyaret etti

Haber Merkezi - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TSK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında PKK’ye karşı yürüttüğü operasyon sırasında hayatını kaybeden Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın Trabzon’da oturan ailesini ziyaret etti.

İmamoğlu Trabzon’da, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Aynı aileyiz, Trabzon'da birbirimizi bilen aynı aileyiz. Biz de Akçaabatlıyız ama kökenimiz Köprübaşı. Dolayısıyla Köprübaşı’nda, Maçka'da farklı yerlerde olan İmamoğlu ailesiyle bağımız var” dedi.

Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar, 9 Eylül’de Duhok kırsalında (Gare Dağı, “Aşin” köyü) yürütülen operasyonda girilen çatışmada hayatını kaybetmişti.

Fatih Ayar’ın İBB Başkanı İmamoğlu’nun akrabası olduğu belirtilmişti.

Taziye için Trabzon’a giden İmamoğlu, Trabzon Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Aynı aileyiz, Trabzon'da birbirimizi bilen aynı aileyiz. Biliyorsunuz Trabzon'da aileler biraz böyle, farklı göçlerle dağılmışlardır. Biz de Akçaabatlıyız ama kökenimiz Köprübaşı. Dolayısıyla Köprübaşı’nda, Maçka'da farklı yerlerde olan İmamoğlu ailesiyle bağımız var. Cenaze günü burada olamamıştım. Şehidimizin babasıyla olan sohbetimde çok hızlı bir şekilde ziyaret edeceğimizi söylemiştim. Sonra o gün, bugünü planladık, yurt dışı programım vardı onu hallettikten sonra gidip taziyemizi yapıp duamızı edeceğiz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz, terörü lanetliyoruz, memleketimizin huzur içerisinde olmasını istiyoruz. Umarım hem içeride hem dışarıda memleketimize zarar veren tüm mihraklardan, terör örgütlerinden hep beraber kurtulduğumuz günleri de yaşarız. Bunu diliyorum.”