EGM'den Hanefi Avcı ve Sabri Uzun açıklaması: Göreve dönmeleri söz konusu değil

15-09-2023
Etiketler Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü Sabri Uzun Hanefi Avcı Göreve iade
A+ A-

Haber Merkezi - Rütbeleri sökülen ve silahları alınan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı, mahkeme kararıyla haklarını geri aldı. Rütbeleri iade edildi, haklarındaki yasak kalktı. Her iki ismin görevlerine geri dönecekleri iddia edildi. Ancak Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü iddayı yalanladı.

Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yaş haddinden emekli olan Hanefi Avcı ve Sabri Uzun'un mesleğe döndürülmelerine yönelik herhangi bir işlemin söz konusu olmadığını bildirdi.

EGM'den, Hanefi Avcı ve Sabri Uzun ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, Hanefi Avcı hakkında 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında gerçekleştirilen rütbelerinin alınmasına yönelik idari işlem ile ilgili Ankara 6. İdare Mahkemesince 10 Nisan 2023'te "yürütmeyi durdurma", Sabri Uzun hakkında 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında gerçekleştirilen rütbelerinin alınmasına yönelik idari işlem ile ilgili Ankara 10. İdare Mahkemesince 10 Mayıs 2023'te "dava konusu işlemin iptali" kararının verildiği belirtildi.

EGM'nin açıklamasında, “Yaş haddinden emekli olan Avcı ve Uzun'un mesleğe döndürülmelerine yönelik herhangi bir işlem söz konusu değildir” ifadesine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli