Erdoğan yeni atamalar yaptı, Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu

15-09-2023
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Atama Tan Sağtürk Resmi Gazete
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üst kademe kamu yöneticiliklerine atamalar yaptı. Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararlara göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Milli Savunma Bakanlıklarının üst kademelerine atamalar yapıldı.

Kararnameye göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na genel müdür ve müfettiş atamaları da yapıldı.

12 ilin Tarım ve Orman Müdürü görevden alındı, 35 ile yeni Tarım ve Orman Müdürü ataması yapıldı.

Tan Sağtürk ise Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu.

Kararname ile bazı üniversitelerin rektörleri de değişmiş oldu. Buna göre; Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atılım Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fadime Yüksektepe, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Rahmi Er ve Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Levent Kandiller atandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli