TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - “Üç ilde uyuyan hücre korkusu”

15-09-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi-IŞİD’in Türkiye’de de örgütlendiği ve destek aldığı konuşulurken, Taraf gazetesi çok tartışılacak bir iddiayı gündeme getirdi. Gazete, İstanbul, Ankara ve Konya’da IŞİD’in uyuyan hücreleri olduğunu iddia etti.

 

 

“Üç ilde uyuyan hücre korkusu” başlığıyla manşetten verilen haberde ABD’nin İstanbul, Ankara ve Konya’da uyuyan IŞİD hücreleri olduğunu tespit ettiği ve “Hava saldırılarının ardından terör eylemlerine başlayabilir” uyarasında bulunduğu belirtildi.

 

Haberde şöyle denildi:

 

“IŞİD’in Türkiye başta olmak üzere birçok Arap ve Avrupa ülkesinde ‘uyuyan hücre’ barındırdığı belirlendi. Türkiye’de de İstanbul Ankara ve Konya’da bu hücrelerden tespit edildi. Van, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa’da da IŞİD hücreleri bulunduğu tahmin ediliyor.

 

Galler’deki NATO zirvesinde Türkiye’ye bu konuda ayrıntılı bilgi veren ABD’li güvenlik uzmanları, örgütün ‘Reyhanlı gibi terör eylemleri yapabileceğini’ kaydetti. Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacılar nedeniyle örgütün üye sayısı belirlenemiyor.”

 

Yeni Şafak gazetesi’nde ise, “Tek başarı hikayesi çözüm süreci” başlığıyla verilen haberde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözleri aktarıldı. Haberde, “Bölgede etnik ve mezhebi bir çatışma yaşanırken Türkiye’nin çözüm sürecini ilerlettiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu: Bugün Ortadoğu’da bir tek başarılı hikayesi vardır, o da Türkiye’nin çözüm sürecidir” denildi.

 

GAZETE BAŞLIKLARI

 

Hürriyet: Yumuşama mesajları / İşte yeni komşularımız

 

Sabah: Yeni dönemin ilk karnesi / Bu kez bir İngilizin kafasını kestiler

 

Habertürk: Seçim hükümeti değiliz / IŞİD yine kafa kesti

 

Milliyet: Muhatabınız benim

 

Akşam: Başbakan seçildim, Kılıçdaroğlu bir kez aramadı, ben arayınca tebrik etti

 

Bugün: Somalılara faiz şoku

 

Cumhuriyet: Bir ‘anasını’ haberi

 

Zaman: İşçi sayısı iki kart arttı denetim bire düştü

 

Özgür Gündem: Ders Kürtçe, konu boykot

 

Star: Devlet memur millet amir 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli