Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan selde can kaybı 58'e yükseldi

15-08-2021
Rûdaw
Etiketler AFAD Karadeniz Kastamonu Bartın Sinop
A+ A-

Haber Merkezi - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’ndan yapılan son açıklamaya göre, Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketi nedeniyle Kastamonu'da 48, Sinop'ta 9, Bartın'da ise 1 kişi hayatını kaybetti. 8 kişinin tedavilerine ise hastanelerde devam ediliyor.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

"Burada ağır bir tablo var"

Sel felaketine uğrayan illerde incelemelerini sürdüren ve selin kendisinin bugüne kadar gördüğü en ağır tablo olduğunu ifade eden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Burada ağır bir tablo var. Esnaf açısından, kayıplarımız açısından, altyapı açısından ve etkilediği insan açısından ağır bir tablo var. Onun için burada zannediyorum uzun ve hummalı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Rize'den geldik, Muğla, Antalya'daydık ve buraya geldik. Kimse, "Nerede bu devlet?' demedi. Devlet bütün unsurları ve bütün kurumlarıyla tablo ne kadar ağır olursa olsun, bunu telafi etmek için var gücüyle herhangi bir mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir çaba ortaya koydu"

"Kastamonu'da 62, Sinop'ta da 15 ihbar, toplam 77 kayıp ihbarı var"

Yaşanan felakete, Bozkurt ilçesindeki Ezine Çayı’nın yatağının daraltılması ve bölgedeki HES’in patlamasının neden olduğu iddialarıyla ilgili olarak Soylu "HES patlamış... Gidin görün. Sizin elinizde böyle bir bilgi olsa bugüne kadar durur muydunuz? Bu borulu bir HES, barajlı bir HES değil ki nasıl patlasın" dedi.

Tartışmalı rakamlara değinen Soylu, yaşanan can kayıpları ve kayıp ihbarlarıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Bu ülkenin bir evladı olarak, bu yalan makinelerine milletimizin itibar etmemesini söylemek istiyorum. Yine bir yalan daha '500 kişi öldü, 1000 kişi öldü'. Kimden duydun arkadaşım? 'Oradan bir görevli söyledi'. Sorumluluk mevkisindeki bir kişinin kaynak vermeden tüm kamuoyuna '500-1000 kişi öldü' lafını söylemesi kadar büyük bir sorumsuzluk var mı? Kastamonu'da 62, Sinop'ta da 15 ihbar, toplam 77 kayıp ihbarı var. Bu ihbarlarla ilgili de bunların hepsi kayıptır veya arama kurtarma yapılacak diye bir şey söylüyor değiliz. Bunlar kayıp ihbarı ve bunun üzerinden gidiyoruz."

Soylu, yaşanan sel felaketinde Kastamonu'da 48, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini de paylaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli