‘Kazara öldü’ denilen askerin videosu çıktı: Ölürsek komutanımız sorumlu

15-07-2023
Etiketler TSK Silah Kazası Sözleşmeli Er Erdem Kavlak Kürdistan Bölgesi Video
A+ A-

Haber Merkezi – TSK tarafından 11 Temmuz’da Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde silah kazası sonucu öldüğü açıklanan askerin videosu ortaya çıktı.

Telefonun bulunması hâlinde yetkililere verilmesini talep eden Sözleşmeli Er Erdem Kavlak, çektiği videoda, “3 günlük diye çıktık, bugün 4’üncü günümüz. Suyumuz falan kalmadı. Eğerki bana ve buradakilere bir şey olursa sorumlusu 2. Tabur’un Bölük Komutanı ve Tabur Komutanı’dır” ifadelerini kullanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 12 Temmuz’da yaptığı açıklamada, “Pençe-Kilit Operasyonu” bölgesinde, 11 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen silah kazası sonucu ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen Sözleşmeli Er Erdem Kavlak’ın “yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak” hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Halk TV’nin haberine göre, Erdem Kavlak’ın ölmeden önce çektiği videosunda, “Eğerki bana ve buradakilere bir şey olursa sorumlusu 2. Tabur’un Bölük Komutanı ve Tabur Komutanı’dır” dediği görülüyor.

“Bu kaza kurşunu sonucu ölümün gerçek sebebi nedir?”

Konuya dair açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Bu kaza kurşunu sonucu ölümün gerçek sebebi nedir? Bununla ilgili bir araştırma yaptınız mı? İlgililerle ilgili açığa alma işlemi yaptınız mı? Bununla ilgili süren bir soruşturma var mı? TSK’da son 10 yılda kaza kurşunu sonucunda ölen kaç tane asker var? Hangisi ile ilgili soruşturma yaptınız? Neden bu ölümler oluyor?” sorularını yöneltti.

Murat Bakan, “kaza kurşunuyla ölen” askerler konusunun takipçisi olacaklarını söyleyerek Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruyu yöneltti:

“Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünde kaza kurşunuyla ölen polis, jandarma sayısı kaçtır? Bununla ilgili ne yaptınız? Ne yapıyorsunuz?”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli