‘Asgari ücretli ölsün’ diyen kişi Suriyeli değilmiş

15-06-2023
Rûdaw
Etiketler Asgari ücretli ölsün Suriyeli Dezenformasyonla Mücadele Merkezi
A+ A-

Haber Merkezi - Bir sokak röportajında kendisini “Suriyeli” olarak tanıtıp “Asgari ücretli ölsün, Türkiye’de eksik olan tek şey şeriat” diyen kişinin Suriyeli olmadığı açıklandı.

Söz konusu kişinin Urfa / Viranşehir nüfusuna kayıtlı Türkiye vatandaşı olduğu bildirildi.

Bir sokak röportajında kendisine Türkiye ekonomisi hakkında ne düşündüğü sorulan kişi Suriyeli olduğunu belirterek, "Ekonomi bana göre iyi. 25 bin TL kazanıyorum. Rahat geçiniyorum. Asgari ücretli ölsün bence. Asgari ücretle kimse çalışmıyor ki şu an. Fabrikalarda, marketlerde çalışanlar var. Asgari ücrete kendilerini mahkum etmişler. Biraz aslında gözlerini açsalar çeşit çeşit işler var. Bana göre problem yok. Gayet normal geçiniyoruz. Şu an Türkiye'de tek eksik olan şeriat, şeriat gelse tamam" demişti.

“Adli işlem başlatıldı”

Türkiye İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yapılan araştırmalar neticesinde, röportajı veren şahsın Şanlıurfa / Viranşehir nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Şahısla ilgili adli işlem başlatılmıştır. Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde Suriyeli olduğunu iddia ederek, 'Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum' şeklinde açıklamalarda bulunan şahsın beyanları doğru değildir” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.