Osman Kavala tahliye mi edilecek? Mahkeme heyeti değiştirildi

15-05-2024
Rûdaw
Etiketler Osman Kavala Gezi parkı davası Mahkeme heyeti
A+ A-

Haber Merkezi – Tutuklu iş insanı Osman Kavala davasına bakan mahkeme heyeti değiştirildi.

Gezi Parkı dvasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin'in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebine bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirildi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın X hesabından paylaştığı bilgiye göre davada karar veren başkan ve üye çekilerek, yeni bir heyet oluşturuldu.

İsmail Saymaz paylaşımında “Gezi Parkı davasında sürpriz bir gelişme oldu. Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebine bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirildi. Gezi Parkı Davası’nda karar veren başkan ve üye çekilerek, yeni bir heyet oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi bir süredir Osman Kavala’nın tutukluluğunun AB– Türkiye ilişkileri açısından Türkiye’ye bir fayda sağlamadığını belirterek Kavala’nın serbest bırakılması gerektiğine dair yazılar yazıyor.

Gezi Parkı davası kapsamında Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Mine Özerden cezaevinde bulunuyorlar.

Gezi davası sanıkları TCK’nin 312. maddesinde düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, diğer sanıklar ise 18’er yıl hapis cezası aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli