DEM Parti Diyarbakır Adayı Bucak: 2014’te olduğu gibi Zarokistan’ları kurmak istiyoruz

15-03-2024
Etiketler DEM Parti Serra Bucak Diyarbakır Yerel seçimler
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serra Bucak, “Biz 2014’te olduğu gibi Zarokistan’ları kurmak istiyoruz. Zarokistan, okul öncesi kurumlardı ve Bağlar ve Yenişehir olmak üzere iki tane kurmuştuk. Şimdi her ilçede ve her mahallede okul öncesi kreşleri kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye, yerel yöneticileri seçmek üzere 31 Mart’ta sandık başına gidiyor.

“Rûdawî Emro” programına konuk olan DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serra Bucak, seçim çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Kayyumlara ilişkin soruları yanıtlayan Bucak, şunları söyledi:

“Bizim için halk iradesi oldukça önemli. Bugün çok daha önemlidir, çünkü şu anda belediyelerde kayyumlar var.  

O yüzden diyoruz ki ‘Kürt halkı iradesini, yolunu savunsun. Bu seçim irade için çok önemlidir.’ Halk sandığa gideceğini söylüyor.

Kayyumlarla irade yok edilmiş gibi göründü ancak irade hala capcanlı. Sadece yerel seçimler bazında da değil.”

 Kayyumların Diyarbakır’da ne gibi “hizmetlerde” bulunduğuna yönelik soruyu cevaplayan Bucak, “Açıkçası hiçbir şey yapmadılar. Yaptıkları şey talan, hırsızlık, tahribat. Kaynağını halktan almıyorlar. Anti-demokratik bir sistem. Şeffaf değiller. Bütçenin ne olduğunu, nasıl harcandığını bilmiyoruz. Diyarbakır halkı olarak biz bilmiyoruz. Yönetimde yer alan kişiler de buralı değil” ifadelerini kullandı.

BDP ve HDP döneminde Kürtçe anlamında belediyelerde yapılan çalışmaları anlatan Bucak, şunları dile getirdi:

“O dönemlerde Kürtçe için ve kültür için çok iyi çalışmalar yapılmıştı. Biz gelince dilimizi, kimliğimizi ve kültürümüzü geliştirmek için çabalayacağız.

Diyarbakır’da pek çok Kürt günlük hayatta Kürtçe konuşamıyor. Toplum kendini Kürtçe olarak ifade etmek istiyor. Gençler dillerini öğrenmek istiyor.

Biz 2014’te olduğu gibi Zarokistan’ları kurmak istiyoruz. Zarokistan, okul öncesi kurumlardı ve Bağlar ve Yenişehir olmak üzere iki tane kurmuştuk. Şimdi her ilçede ve her mahallede okul öncesi kreşleri kurmak istiyoruz.

Ayrıca biz Kürtçe enstitüleri kurmak, Kürtçe tiyatroya yer vermek istiyoruz.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.