Saadet Partisi Adayı Fırat: Diyarbakır ile Erbil’in kardeş olmasını istiyoruz

15-03-2024
Etiketler Muhammed Sabır Fırat Saadet Partisi Diyarbakır Erbil Yerel seçimler
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Türkiye’de 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere 16 gün kaldı.

Adaylar seçim çalışmalarını sürdürürken Rûdaw kentlerin nabzını yoklamaya devam ediyor.

Saadet Partisi'nin (SP) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan Şeyh Said'in torunlarından Avukat Muhammed Sabır Fırat, Rûdaw’ın “Rûdawi Emro” programına katıldı.

Neden Saadet Partisi’nden aday olduğuna ilişkin soruyu yanıtlayan Fırat, şunları dile getirdi:

“Saadet’in ilk başkanı Necmettin Erbakan ve kendisi aslen Kürt. Babası Sabri Bey, Şeyh Said Efendi isyanı döneminde Erzurum kadısıydı. İsyan döneminde Türkiye devleti onu Sinop’a sürüyor.

 İsyan nedeniyle o da acı çekiyor. Bizim Erbakan ailesiyle ilişkimiz yaklaşık 100 yıldır var.

Erbakan siyasete başlayınca Şeyh Said Efendi’nin oğlu Şeyh Ali Efendi’nin yanına geldi ve ‘Ben siyasete girmek istiyorum. Fikrin nedir’ diye sordu. Şeyh Ali Rıza Efendi ise ona nasihat etti, nasıl yola çıkacağını anlattı.

Bizim ailemiz de o dönem onun yanındaydı. Birlikte İslami bir siyaset yaptık.

Babam da 8 yıl boyunca Erzurum vekilliği yaptı. Biz de bugün bu partideyiz ve çok kadim bir ilişkimiz var.”

Şeyh Said isyanına dair bilgi veren Fırat, “Yaklaşık 99 yıl geçti, Kürtler konusunda herhangi bir şey değişmedi. Her şey aynı kalmış durumda. Biz Kürtlerin hakkı verilmedi. İslami hakkımız verilmedi. 99 yıldır mücadelemiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

Başkan olduğunda halk arasında ihtilaf yaratılmasını istemediklerini belirten Fırat, “Bugün belediyede çok fazla hırsızlık, rüşvet, israf var. Biz gelince bunlara son vereceğiz. Ticaret konusunda da bizim projemiz şu; Diyarbakır ile Erbil’in kardeş olmasını istiyoruz. Bu kardeşlik sayesinde ihracat artacak, istihdam artacak” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.