Avukatlar Özgecan’ın katilini savunmayacak!

15-02-2015
Hikmet Durgun
Özgecan Aslan
Özgecan Aslan
A+ A-

Mersin (Rûdaw) – Mersin’de kaçırılıp öldürülen, ardından cesedi yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için Mersin Barosu avukatları, zanlıların avukatlığını yapmama kararı aldı.

Rûdaw’a konuşan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, hiçbir avukatın zanlıların avukatlığını yapmak istemediğini belirterek, zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması için ne gerekirse yapacaklarını söyledi.

Aslan ailesinin avukatı Efkan Bolaç ise zanlıların bugün mahkemeye çıkarılacağını aktardı.

Tüm Türkiye’yi ağaya kaldıran cinayetin kurbanı Dersim nüfusuna kayıtlı Özgecan Aslan için Mersin’de kurulan taziye çadırı ziyaretçi akınına uğrarken, bugün de Özgecan’ın üniversiteden arkadaşları taziyeye ziyaretinde bulundu.  Taziye çadırının 7 gün açık kalacağı öğrenildi.

Özgecan’ın katledilişiyle ilgili 3 zanlının sorgusu sürerken, zanlıların bozkurt işaretiyle çektiği fotoğrafların ortaya çıkmasıyla olayın siyasi bir yönünün olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

Zanlılardan birinin geçen hafta Facebook hesabında, “Fatmagülün suçu ne” yazısını paylaştığı ortaya çıktı.

Cinayetle ilgili yaşanan hukuki süreçle hakkında Rûdaw’a konuşan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, zanlıların Tarsus İlçe Jandarma ekiplerinin ciddi hassasiyeti ve ciddi çabasıyla yakalandığını belirterek, zanlıların şu an ilçe jandarma komutanlığında olduğunu söyledi.

Zanlıların savunma taleplerinin olduğunu, ancak Tarsus’taki avukatların bu zanlıların avukatlığını yapmak istemediğini dile getiren Antmen, “Tabi yargılama sürecinin devam etmesi için belki Mersin Barosu’ndan kanun gereği avukat talep edilir. Onu da yönetim kurulumuz değerlendirecek.  Biz bir duruş sergiliyoruz. Kadına yönelik şiddette zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

Mersin Barosu’nun bütün avukatlarıyla davanın takipçisi olacağının altını çizen Antmen, “Avukatlarımız Aslan ailesinin yanında olacak. Ailenin avukatlığını üstlenerek zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele edecek” diye konuştu.

Aslan ailesinin avukatı Efkan Bolaç ise kovuşturmaya gizlilik kararının verildiğini belirterek, zanlıların bugün Tarsus adliyesine çıkarılacaklarının bilgisini verdi.

Bolaç, zanlıların en ağır bir şekilde cezalandırılması için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledi. Bolaç, sanıkların aleyhine ne tür delil varsa onu adli birimlere sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise, “Eğitim camiası olarak yüreğimiz yanıyor. Bir kızımız bir psikopatın tacizine, tecavüzüne uğrayarak canını kaybediyor. Gerçekten bu topluma ne oluyor nereye gidiyor hepimiz bu konuda kendimizi sorgulamalıyız. Bu tür olayların arkasındaki geçekleri irdelenmeli ve eksikliklerimiz nerede, yanlışlarımız nerede bunu tartışmalıyız. Bu toplumun psikoloji irdelenmeli” şeklinde konuştu.

İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi ise yaşanan cinayeti insanlık dışı olarak niteleyerek, bu olayın insanlığın kabul edemeyeceğini söyledi. Tanrıverdi, verilebileceği en ağır cezanın verilmesi için İHD olarak üzerlerine  düşeni yapacaklarını kaydetti. 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli