İstanbul'da 3 işçinin öldüğü yangın faciasının nedeni belli oldu

15-01-2024
Etiketler Abdulilah Fırat Şeyh Said Necmettin Erbakan Refah Partisi İstanbul Yangın İşçi
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - İstanbul Sultanbeyli'de çelik yapı üreten bir iş yerinin yanında bulunan ve işçilerin kaldığı barakada çıkan yangında 2’si Kürd 3 kişi hayatını kaybederken, 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi Sarayburnu Sokak'ta, özel bir firmaya ait iş yerinde çalışan işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

3 işçinin cansız bedeni bulundu

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangında yaralanan 2 işçi, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekipler, konteynerde yaptıkları incelemede, 3 işçinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Yangında ölen işçilerin isimleri belli oldu

Hayatını kaybeden işçilerin Fırat Karadağ (17), Iğdır doğumlu Murat Çolak, (21) Kars Kağızman doğumlu Muhammed Şahin (16) olduğu belirlendi. Yangında 1'i ağır 2 işçi de yaralandı.

Yangının sebebi belli oldu

Olay yerine giden Rûdaw muhabiri Rawin Sterk, yangının sabah erken uyandıktan sonra ısınmak için işçilerin sobaya tiner dökmesi ile başladığını aktardı.

Görgü tanıklarından güvenlik görevlisi Turgut Üstündağ, “Burada gurbetçilerimiz çalışıyordu. Sobaya tiner döküyorlar. Biri Türkmen, biri Iğdırlı, diğeri Karslı 3 kişi hayatını kaybetti. Biri ağır 2 kişi de yaralandı. Tanıyorduk kendilerini. Kardeşim burada çalışıyordu, arada bir gelip birlikte çay içiyorduk” dedi.

Hayatını kaybeden Muhammed Şahin’in kayın biraderi Kasım da, “3-4 aydır burada çalışıyorlardı. 5 kişiydiler, 3’ü hayatını kaybetti, ikisi de yaralandı. Muhammed 16 yaşındaydı” dedi.

Muhammed Şahin’in kuzeni ise cenazelerin otopsiden sonra memleketlerine gönderileceğini söyledi.

Yangına ilişkin soruşturma başlatıldı

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, özel bir firmaya ait olan ve burada çalışan işçilerin kaldığı konteynerde, sabaha karşı çıkan yangında 3 işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, 1'i ağır 2 işçinin de yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralı işçilerin hastaneye sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada, yangının çıkış sebebi ile ilgili incelemenin sürdüğü belirtilerek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.