Antalyaspor’un kadro dışı bıraktığı İsrailli oyuncu gözaltına alındı

15-01-2024
Etiketler Sagiv Jehezkel İsrail Antalyaspor Gözaltı
A+ A-

Haber Merkezi - Trabzonspor maçında attığı gol sonrası  "7 Ekim saldırısının 100'üncü günü" yazılı ve bilekliği göstererek Türkiye'den İsrail'e selam gönderen Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel gözaltına alındı.

Dün oynanan Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor-Trabzonspor maçı 1-1 berabere bitti.

İsrailli futbolcu Jehezkel, attığı golün ardından bileğindeki, "100 days... 7.10." yazısını göstermişti. Yazı Hamas'ın 7 Ekim 2023’te İsrail'e başlattığı saldırı ile üzerinden geçen 100 günü ifade ediyor.

Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verildiğini ve sözleşmesinin feshedileceğini duyurdu.

Olayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatılan Jehezkel gözaltına alındı.

Akdeniz ekibinden yapılan açıklamada, "Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68'inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel'in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli